Kinderboerderij in Edam-Volendam wordt verhaal van de lange adem

Kinderboerderij in Edam-Volendam wordt verhaal van de lange adem


Een inwoonster heeft recent met de gemeente een plan besproken om op een centrale plek in de gemeente een kinderboerderij te starten. De gemeente is voorzichtig maar wil het plan niet direct verwerpen.

Francis Korringa, inwoonster van Edam, heeft een plan opgesteld dat zij met de gemeente heeft besproken. “Ik woon hier nu enkele jaren en heb zelf een jong kind. Er is hier heel veel, maar een kinderboerderij zou echt een aanwinst zijn! In Purmerend bijvoorbeeld is het echt een groot succes. Je kunt er ook scholen bij betrekken of werkervaringsplekken creëren. En kinderen maar ook (groot)ouders genieten enorm van contact met dieren.”

Volendam
Als locatie ziet ze de omgeving van de Speelderij - de speeltuin in Volendam - als de beste, meest centrale plek. “Maar een kinderboerderij kan niet op zichzelf draaien. Daar heb je de steun van de lokale overheid bij nodig. In het gesprek met de gemeente begreep ik dat al eerder een aanvraag hiervoor is ingediend.”

Voorzichtig
De gemeente zelf is voorzichtig. “Er gaat gekeken worden of we een kinderboerderij in de gemeente wenselijk en kansrijk vinden. Op dit moment weten we nog niet wat de mogelijkheden zijn en of er überhaupt wel mogelijkheden zijn. Mede ook omdat er bij beide partijen geen middelen beschikbaar zijn om een kinderboerderij te realiseren.”

Francis “Ik zou wel eens willen polsen hoe groot het enthousiasme is voor dit idee! Mensen kunnen me daarvoor mailen via f.korringa@hotmail.com Misschien leven er wel leuke ideeën die in een verder plan meegenomen kunnen worden.”BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook