Kijken naar groen. Bijenbrood in Hobrede (slot)

Vorige week zondag was het heerlijk tuinenweer dus op naar Hobrede. Het doel van de reis, de open tuin van Koelemijer bezoeken was door regen uitgesteld en in plaats daarvan besloot ik om langzaam door het dorp te wandelen en hier en daar een praatje te maken. En natuurlijk keek ik naar en in de tuinen en naar al het groen eromheen.

Wanneer ik een mooie plant zie die ik niet ken en er staat iemand bij om te vragen dan doe ik dat meestal. Zo leer je weer wat en kom je tot leuke ontmoetingen. Veel mensen met een tuin praten daar graag over is mijn ervaring. Sinds ik deze stukjes schrijf heb ik van veel mensen positieve reacties gekregen. Natuurlijk streelt dat mijn ego maar nog veel leuker is het eigenlijk dat die stukjes schijnbaar iets oproepen. Beter kijken. Anders kijken. iets ontdekken wat je nog niet wist. Ja daar wordt ik nog het blijst van.

In Hobrede viel mij op dat er kwistig met wilde plantenmengsels was gestrooid. Veel bijenbrood in de berm. Zoek dat maar eens op als je het niet kent. En aan de voorkant van de huizen op het smalle stukje tussen huis en weg was ook van alles aangeplant. Er stond  bijvoorbeeld veel wit bloeiende sedum  en dat deed mij weer denken aan dat ik laatst langs de A7 ook veel geel bloeiende sedum in de bermen zag. Houd van droogte. Wordt gebruikt voor groene daken. Maar dat is geen reden om het niet op grond niveau te planten.

Dit is mijn vooralsnog mijn laatste stukje. Ik vond het fijn om te schrijven en ter promotie wil ik nog zeggen dat ik voor onderhoud, advies of (her)ontwerp van kleine en grote tuinen graag langs kom. U kunt mailen, bellen of appen. Ik wens u een fijne zomer in het groen.

Tabita Blok is tuinontwerpster en hovenier. www.detuinenvanblok.nl info@detuinenvanblok.nl

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook