Kijken naar groen - Tuintjes kijken Advertorial

Kijken naar groen - Tuintjes kijken Advertorial

Wanneer ik ergens over straat loop is mijn hoofd vaak naar links of naar rechts gedraaid. Sommige mensen zullen graag in huizen naar binnen kijken, ik kijk graag naar tuinen. Altijd benieuwd wat de mensen met hun stukje grond hebben gedaan of juist hebben gelaten.

Zonder oordeel kijken vergt soms enige moeite. ‘Die boom is veel te groot’ denk ik als ik een enorme conifeer in een kleine voortuin zie staan. Denk daar nou aan als je hem plant. Regeren is vooruitzien. Aan de andere kant is het wel fijn dat er een boom staat en er geen tegels liggen.

En heerlijk om te zien dat sommige mensen hele bloemenweiden van hun voortuin maken vol met verschillende soorten vaste bloeiende planten, een leuke struik of boom hier en daar en een lekker plekje om van al dat moois te genieten. Dat kan ook in de voortuin ook  al is die niet zo groot.

Het is ook gewoonweg inspirerend en leerzaam,  gluren bij de buren.  Wil je wat nieuws in de tuin en weet je niet wat het goed doet bij jou, kijk dan eens een paar straten verderop naar tuinen met de zelfde omstandigheden. Wat het daar doet, doet het bij jou waarschijnlijk ook. Niet één op één kopiëren. Dat is alsof je op een feest iemand tegenkomt met de zelfde jurk aan. Dus niet kopiëren maar inspireren is het devies. Veel plezier.

Tabita Blok is tuinontwerpster en hovenier. Eerder ook beeldend kunstenaar. Bovenmatig geïnteresseerd in planten. Ze geeft graag advies. www.detuinenvanblok.nl
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook