Kijken naar groen - In de schaduw

Kijken naar groen - In de schaduw

Advertorial

Vaak is de grote wens van mensen als ze hun tuin opnieuw willen inrichten; veel kleur, veel bloemen.

Ik ben er helemaal voor. Alleen is het jammer wanneer je stukje grond daar niet geschikt voor is. Bijvoorbeeld door de schaduw van haag, boom of huis. Daarom probeer ik klanten altijd een realistisch beeld te geven de mogelijkheden in hun tuin. Droge grond in de schaduw? Natte grond in de schaduw? Daar groeien geen zonnebloemen en prairieplanten. Een tuin is gemaakte natuur. Kijk naar de natuur als inspiratiebron.

Op de zondagse wandeling zie je hier veel weilanden en weinig schaduw. Zeker in het voorjaar voordat het blad aan de bomen zit. En hier In de buurt zijn geen bossen. Maar er is natuurlijk wel de vesting die voor de helft in de schaduw ligt. Niet echt natuurlijke natuur maar vooruit.

Ik zag van alles vandaag. Mooie smeerwortel en knikkend vogelmelk op de Westervesting. En kijk ter inspiratie ook eens naar de struiken die het goed doen in de (half)schaduw.

Bij het busstation staan behalve de Forsythia ook de rode ribes mooi te bloeien. mooie struik met trosjes donkerroze bloemen. Staat ook bij de Kettingbrug. Trekt veel insecten in de lente en ruikt zo lekker. De sleedoorn is bijna uitgebloeid en de meidoorn bloeit daarna. Misschien niet voor iedereen en voor elke tuin geschikt maar je kan ze ook als haagje aanplanten. Een haag die bloeit.

Tabita Blok is tuinontwerpster en hovenier. Eerder ook beeldend kunstenaar. Bovenmatig geïnteresseerd in planten. Ze geeft graag advies. www.detuinenvanblok.nl

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook