Kerstvieringen RK Nicolaaskerk Edam

Kerstvieringen RK Nicolaaskerk Edam

Het kerstfeest in de Nicolaaskerk aan de Voorhaven 126 begint op maandag 24 december is om 17.00 uur met de Herdertjesmis, gecelebreerd door kapelaan Tesfay. Tijdens deze mis wordt het door de kinderen gefilmde Kerstverhaal vertoond. Kinderen en hun ouders, opa’s en oma’s worden van harte uitgenodigd om bij deze viering aanwezig te zijn.

Maandag 24 december is ’s avonds om 22.00 uur de Kerstnachtmis. Kapelaan Tesfay celebreert deze viering en hij wordt daarbij geassisteerd door diaken Thom van der Woude. Diaken van der Woude verzorgt ook de overweging tijdens deze Nachtmis. Het projectkoor onder leiding van dirigent Joep van der Oord zingt tijdens deze viering de ‘Missa Festiva’ van John Leavit.

Dinsdag 25 december, Hoogfeest van Kerstmis, is om 10.00 uur de Hoogmis, gecelebreerd door kapelaan Tesfay. Ook dan wordt hij geassisteerd door diaken Thom van der Woude die de overweging zal verzorgen.
Het koor Sint Caecilia zingt tijdens deze viering de mis ‘Bone Jesu’.

Kindje wiegen
25 december is er ’s middags om 14.00 uur het kindje wiegen. Hierbij zijn alle peuter en kleuters met hun ouders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s van harte welkom. Het kerstverhaal wordt verteld, zij mogen dan samen kerstliedjes zingen en zichzelf begeleiden op muziekinstrumentjes. En natuurlijk is dit voor de kleintjes ook de unieke gelegenheid om de Kersstal in de kerk goed te bekijken.

Woensdag 26 december 2e Kerstdag is er ’s morgens om 10.00 uur een eucharistieviering met samenzang. Kapelaan Tesfay is de celebrant.

Goed doel
Tijdens de beide vieringen op 24 december en de viering op 25 december is er een tweede collecte, waarvan de opbrengst bestemd is voor de Adventsactie die het doel heeft om de bouw van een Middelbare school in het plaatsje Alitena in Ethiopië financieel een duwtje in de rug te geven.

Oudjaarsdankdienst
Maandag 31 december is ’s middags om 16.00 uur de Oudjaarsdankdienst. Na afloop is er gelegenheid om een glaasje Glühwein te drinken en een of meer overheerlijke oliebollen te eten.
Dinsdag 1 januari begint het nieuwe jaar 2019 om 10.00 uur met een eucharistieviering. Celebrant tijdens deze viering is kapelaan Tesfay en het Nicolaaskoor onder leiding van Koos Klok verzorgt de muzikale omlijsting. Na de viering is er gelegenheid om elkaar onder het genot van een kop koffie en iets lekkers het allerbeste te wensen voor het nieuwe jaar.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook