Kerstinrichting ademt warmte, sfeer en vrolijkheid

Kerstinrichting ademt warmte, sfeer en vrolijkheid

Stralende lichtpuntjes bij Sas Bloemiste

De jaarlijkse kerstpresentatie bij Sas Bloemiste is legendarisch; een happening met kerstsfeer proeven, een hapje en een drankje en wat muziek. Én vele bezoekers die hutjemutje staan. De Corona maatregelen zorgen dit jaar voor een meer ingetogen uitvoering. Maar de kerstsfeer is er, volgens eigenaresse Saskia Harmens, niet minder om. “Juist in deze sombere tijd hebben mensen behoefte aan warmte, sfeer en vrolijkheid. Vandaar dat we kerst 2020 gekozen hebben voor de naam ‘Stralende lichtpuntjes bij Sas’.”

Dus kom in alle rust sfeer proeven en inspiratie opdoen in de winkel met bijzonder bloemwerk en heel veel lichtpuntjes, nodigt Sas uit. “De winkel is geheel Corona proef. Om er voor te zorgen dat mensen genoeg afstand van elkaar houden, kunnen er zes mensen tegelijkertijd in de zaak. Voor degenen die buiten even moeten wachten hebben we een zitplaats gecreëerd voorzien van een warm kleedje.”

Sfeerkamers
In de winkel zelf heeft het team van Sas gezorgd voor éénrichtingsverkeer. Met behulp van pijlen en afbeeldingen wordt snel duidelijk hoe en waar mensen het pand weer kunnen verlaten. En wel op zo’n manier dat iedereen alle gelegenheid heeft rustig rond te kijken en je niets hoeft te missen van alle bloemwerken, kerstdecoraties en andere sfeermakers. Om meer ruimte te maken zijn de bloemen - die eerst aan de linkerzijde tegenover het kassablok stonden - iets verplaatst naar achteren. Aan die rechterkant in de kas is een podium gemaakt waar de bloemen mooi tot hun recht komen. Eenmaal buiten aangekomen kan men genieten van de zogeheten ‘sfeerkamers’ die uitermate geschikt zijn om inspiratie op te doen.

34e kerst in Edam
En één ding is zeker: bezoekers zullen hun ogen weer uitkijken. “Dit wordt m’n 34ste kerst in Edam en niet één jaar is hetzelfde”, vertelt Sas. “En we hebben inderdaad dit keer bewust gekozen voor veel kleur en veel lichtjes. Dit in de hoop voor wat vrolijkheid te zorgen. En ik denk dat dat gelukt is. Mensen zijn meer aan huis gebonden dan voorheen en ze willen het thuis nóg gezelliger maken. Er is behoefte aan warmte en gezelligheid.”

Bloemtaart
Met trots laat Sas de mooie collectie beschilderde vazen zien, de creatief opgemaakte schalen met kaars, de kerstdecoraties van natuurlijke materialen en niet te vergeten ‘de bloemtaart’. “Weer eens wat anders dan een traditioneel kerststuk’, lacht Sas. “Een prachtig opgemaakt bloemstuk in aubergine tint met batterijverlichting. En we hebben ze in diverse maten en uitvoeringen.”

Actief team
Het behoeft geen uitleg dat deze kerstinrichting veel tijd en energie heeft gekost. “Ons team bestaat uit negen mensen en iedereen levert een bijdrage aan deze presentatie. Ieder heeft zo zijn eigen specialiteit. We zijn begin november begonnen met het decoreren maar afgelopen februari deed ik al voor de eerste keer kerstinkopen.”

‘Stralende zondagen’
Naast de reguliere openingstijden verzorgt Sas Bloemiste ook enkele ‘Stralende Zondagen’. De winkel is de zondagen 6, 13 en 20 december geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Mochten mensen hun bloemwerken bezorgd willen hebben kan contact opgenomen worden via tel. 0299-371572 of winkel@sasbloemiste.nl. Zie ook www.sasbloemiste.nl
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook