Kermis Volendam gaat door! Edam nog onzeker

Kermis Volendam gaat door! Edam nog onzeker


Onder voorbehoud van de landelijke regelgeving kan de kermis in het eerste weekend van (3 tot en met 6) september in Volendam van start gaan.

Edam is nog de vraag. Daar staat de kermis traditiegetrouw eind augustus gepland. Dat valt net buiten de aangekondigde versoepelingen. Al zou dit nog kunnen keren. In 2019 werd het laatste kermisfeest gevierd in Edam-Volendam.

Ook de kermistent aan het Slobbelang gaat vergund worden, aldus een optimistische burgemeester Sievers, in een speciale uitzending van de lokale omroep LOVE. De inzet is om het zo lokaal mogelijk te maken.

Diverse horecabedrijven hebben een stichting opgericht die met een speciaal programma komen op het terrein van de Pieterman in een tent. `Het is dit of geen kermis,` aldus Jaap Kwakman van de 3J´s, die bij de organisatie betrokken is. Rowen Heze is een van de acts die komt. Uiteraard met lokale talenten, de 3J´s, Tribute to the Cats Band.

Met CBW Edam-Volendam wordt gekeken naar een alternatief programma voor de jongste jeugd vanaf 13 jaar. 

Wethouder Runderkamp gaf dinsdag aan dat in de feesttenten goede controle zal zijn op corona. Hij riep dan ook op om zo veel mogelijk te vaccineren. `Dan is de kans het grootste dat ook de draaikermis door kan gaan.` 

Het moet echt een lokaal feest worden. Benadrukte burgemeester Sievers. `Daarom is dit zo´n mooi plan.` De Dijk zelf is gewoon geopend. Cafés blijven cafés, restaurants blijven restaurants. Geen buitenactiviteiten, geen muziek of alcohol buiten.´

Johan Keijzer sprak namens de gezamenlijke horeca. ‘Iedereen die normaal een plekje heeft op de beun krijgt een eerste kans om in te schrijven via de deelnemende bedrijven voor de feesttent op de Pieterman. Het programma begint buiten met foodtrucks, al dan niet deels overdekt. ´s Avonds gaat de programmering meer naar binnen. Op het hele terrein kunnen 5.000 mensen. Binnen 4.000.´ Er komt een mooie looproute, sfeervol verlicht. Details volgen later.
De kaartverkoop start snel. 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook