Kastje te vinden in de Berkmeerstraat 29

Kastje te vinden in de Berkmeerstraat 29


Weggeefwinkel Edam presenteert het Food kastje!

Het heeft flink wat voorbereidingstijd gekost, maar vanaf heden heeft de weggeefwinkel een food kastje, ofwel een kastje met voedingsmiddelen.

Het idee bestaat al langer en is overgewaaid vanuit Amerika, daar noemt men het Little Free Pantry. Op sommige plekken in Nederland zijn de kastjes ook te vinden en nu dus ook in Edam!

Ageeth Duineveld, vrijwilliger bij de Weggeefwinkel: “Voedselverspilling is een actueel onderwerp en wij willen op kleine schaal laten zien dat wij het belangrijk vinden om voedsel te delen.”

De bedoeling is simpel: je neemt mee wat je kunt gebruiken (en niet meer) en heb je wat weg te geven, dan zet je dat in het kastje. “We gaan ervan uit dat gebruikers daarbij hun verantwoordelijkheid nemen en het kastje netjes houden en ook wat voor anderen over laten. We hebben daar alle vertrouwen in!”
Er is zelfs al een tweede locatie op het oog voor nog een kastje!

Er zijn een paar regels bij het neerzetten van voedingsmiddelen: Alleen voedingsmiddelen die niet over de datum zijn. Alleen voedingsmiddelen in ongeopende verpakking. Geen producten die koel bewaard moeten worden. Geen tabak, alcohol of drugs.
Mocht je twijfelen of een product in het kastje thuishoort: stuur even een berichtje per mail: info@weggeefwinkeledam.
Kom je langs bij het food kastje, een van de boekenkastjes of bij de weggeeftafel (die staat bij mooi weer elke dag op de Jan Hoeckstraat 7) dan zou de organisatie het erg op prijs stellen als je probeert de auto thuis te laten. Dit om overlast te voorkomen en het is beter voor het milieu!
Het adres van het kastje is: Berkmeerstraat 29.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook