Kans op draaikermis Edam klein

Kans op draaikermis Edam klein

Ook draaikermis Volendam niet 100% zeker

Hoewel de draaikermissen van zowel Volendam als Edam zijn aanbesteed is de kans niet groot dat de kermis in Edam ook doorgaat dit jaar. ‘Zolang de anderhalve meter maatregelen nog gelden dan kan het gewoonweg niet.” Ook de kermis in Volendam kan nog in het geding komen als de maatregelen worden verlengd na 31 augustus. Verplaatsing van de kermis naar het buitengebied is in ieder geval uit den boze.

Gemeentevoorlichter Leendert Klein meldt dat de kermis in Volendam sowieso ruimer kan worden opgezet. Mede doordat voor het eerst de draaikermis een plek krijgt op een deel van de Julianaweg. “In Edam is dat niet mogelijk. Maar mochten de maatregelen juist worden versoepeld voor eind augustus dan is er in theorie nog een kans op een draaikermis in Edam. Ik verwacht dat die kans klein is.”

Wat (op dit moment) nog wel lijkt door te gaan zijn twee grote feesten in twee tenten op het Slobbelang en het Marinapark in Volendam. De kaarten hiervoor zijn inmiddels al verkocht. En ook in Edam worden voorbereidingen getroffen voor een feest tijdens kermis in een tent langs de Singelweg. Initiatiefnemers Edwin Wiersema (de Beurs) en Sonny de Graaf (Prinsenbar) hebben hiervoor een plan ingediend dat op goedkeuring wacht.

Al dan niet met een coronacheck kunnen straks mensen binnen in de horecagelegenheden wel een plekje vinden tijdens kermis. Maar zonder livemuziek buiten, beunen op de dijk en een buitentap. Livemuziek binnen is wel weer mogelijk.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook