Kamerkoor Amsemble in De Swaen in Edam op zaterdag 5 oktober

Kamerkoor Amsemble in De Swaen in Edam op zaterdag 5 oktober

Zaterdag 5 oktober zingt Amsemble in protestantse kerk de Swaen in Edam. Het kamerkoor Amsemble uit Amsterdam begint het culturele seizoen met een zelden uitgevoerd oratorium van Giacomo Carissimi. Het oratorium Jephte voor koor, soli en basso continuo is een ontroerend en uniek werk in de geschiedenis van het genre.

Het verhaal gaat over de Israëlitische veldheer Jephte die een belofte aan God doet. Hij belooft bij overwinning op de Ammonieten de eerste persoon te doden die hem bij thuiskomst tegemoet komt. Tot zijn grote verdriet wordt hij verwelkomd door zijn eigen dochter. Carissimi weet op meesterlijke wijze de wisselende affecten in het verhaal op muziek te zetten.

Voorafgaand aan dit oratorium zingt Amsemble de Missa Brevis van Giovanni da Palestrina voor a capella koor en Christe adoramus te van Monteverdi. Een heerlijk programma voor de oude muziek liefhebber.

Aanvang: zaterdag 5 oktober 20.15 uur. Toegangsprijs: €12,50.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook