Kaartverkoop gestart

Kaartverkoop gestart

Fokko Oldenhuis nieuwe dirigent Matthäus Passion Edam

Onder leiding van de veelzijdige en ervaren dirigent Fokko Oldenhuis zal de 20e uitvoering van Bachs Matthäus Passion op 10 april in de Grote Kerk van Edam een nieuwe fase ingaan.  De kaartverkoop van dit muzikale evenement is gestart.

Fokko Oldenhuis dirigeerde al vele malen het beroemdste werk van Bach, met professionele orkesten, musici en solisten. Hij is momenteel vaste dirigent van drie koren in Amsterdam en Utrecht. Daarnaast werkt hij met meerdere projectkoren; hij is als docent koordirectie en cursusleider werkzaam aan het Conservatorium  in Utrecht (HKU) en de internationale Kurt Thomas Cursus voor koordirigenten.

Barokorkest Accademia Amsterdam, specialist in het uitvoeren van Oude Muziek, zal de sfeervolle uitvoering begeleiden met historische instrumenten.  Het Matthäus Koor Edam en het Kinderkoor van de Academy of Vocal Arts staan borg voor kwaliteit en intensiteit.

Bijzonder blij is de organisatie met de deelname van Ludwig Van Gijsegem, internationaal vermaard en bekroond vertolker van de Evangelistenpartij in Bachs oratoria. Verder mogen wij rekenen op de solistische bijdragen van Pierre Mak (Christus), Marjon Strijk (sopraan), Dave ten Kate (counter tenor), Berend Eijkhout (bariton) en Sebastian Brouwer (tenor).

De Grote Kerk is de perfecte ambiance voor de uitvoering van de Matthäus Passion;  prachtige akoestiek, een aandachtig publiek en sfeervolle belichting met kaarsen zorgen zowel voor intimiteit als voor gezamenlijke beleving van de mooiste muziek van Johann Seb. Bach.

Kaartverkoop
Kaarten à € 37,- op de voorverkoopadressen zijn te verkrijgen bij VVV Edam Damplein 1 Edam, De Kast, Lingerzijde 10 Edam, VVV Volendam Zeestraat 37 Volendam, Libris Boekhandel Het Leesteken Zuidersteeg 2 Purmerend, Nimo Boek Kerkstraat 53 Monnickendam, Kadoshop Ieniemienie Raadhuisstraat 35 Oosthuizen, Moeskops Muziek Nieuwland 10 Hoorn of – mits nog voorradig - vanaf één uur voor aanvang  in de Grote Kerk. Zie ook www.matthaus-passion.com.

U kunt via de website begunstiger worden van de uitvoering van 2020. Voor € 80,- per persoon worden voor u de beste plaatsen gereserveerd.

NKT theaterschool start tienweekse cursus voor volwassenen
Bij het Nederlands Kinder Theater (de NKT Theaterschool) weten we dat het óók als volwassene heerlijk is om te dansen en te zingen en samen met anderen het beste uit jezelf te halen! Vandaar dat we binnenkort starten met een tienweekse cursus Song and Dance Ouder(s). Voor iedereen van 21 jaar en ouder die graag (beter) wil leren zingen en dansen én die beide disciplines wil leren combineren. 

NKT’s docenten Jason Vayro (dans) en Leanne Lena (zang) hebben een lesprogramma opgesteld waarbij je gedurende 10 weken op de maandagavond van 19.00-21.00 uur les in zang en dans krijgt op het NKT. De laatste les is een gezellige afsluiting op de theaterschool met een open les inclusief een korte groepspresentatie. Er is nog een aantal plekken beschikbaar dus kom lekker meedoen. Ervaring is niet vereist, inzet en enthousiasme is voldoende!
Lestijden​: maandag 20 januari t/m 30 maart van 19:00 tot 21:00 uur. Leeftijd​: vanaf 21 jaar
Deelname: ​€ 125,-. Aanmelden via info@nkt.nl, o.v.v. ´Song and Dance ouder(s)´ of telefonisch via 0299-434325.


BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook