Joost Waals nieuwe voorzitter Edams Museum

Joost Waals (47) volgt Bob van der Meulen op als voorzitter van het Edams Museum. Waals was al bijna vier jaar bestuurslid.

De nieuwe voorzitter heeft een financiële achtergrond als accountant bij EY. De Edammer is naast zijn werk voor het museum ook voorzitter van De Nieuwe School.
Bob van der Meulen treedt na vier jaar af als voorzitter. Waals zal een deel van zijn huidige taken (fondswerving, subsidies en gemeentelijk contact) meenemen in zijn nieuwe rol.

Dit jaar bestaat het Edams Museum 125 jaar. Als gevolg van corona is de seizoen opening niet gehaald. Wel zal het museum waarschijnlijk vanaf 1 juli weer open gaan. “Het Koopmanshuis alleen op afspraak. In de bovenruimte van het raadhuis zal de eerder geplande wisseltentoonstelling alsnog open gaan. Het vormt ook het afscheid van voormalig conservator Hayo Riemersma, die zijn werkzaamheden stopt.
Het huidige bestuur bestaat Julie Hengeveld (conservator), Marian Quak (vrijwilligerscoördinator), Piet Conijn (penningmeester), Robert Lamers (bestuurslid). Het bestuur zoekt nog een opvolger voor Terry Regter, die na 9 jaar stopt als secretaris.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook