Jongerenwerk spreekt jeugd op straat aan

Jongerenwerk spreekt jeugd op straat aan

Sinds de afgelopen zomer is in alle stilte een klein team gespecialiseerd jongerenwerk actief in Edam-Volendam. In opdracht van de gemeente houdt zij zich bezig met jongeren die rondhangen op straat in de avonduren en in het weekend.

Doel is met hen goed contact op te bouwen. De tweede stap is samen met hen vrijetijdsactiviteiten opzetten, die voor hen aantrekkelijk zijn, maar tegelijk ook bijdragen aan rust in de wijk en een goede verstandhouding tussen jongeren en bewoners. Zo nodig wordt een individuele jongere die omhoog zit met een bepaald probleem de kortste weg gewezen naar de juiste oplossing.

Geslaagde proefperiode
In een proefperiode vanaf voorjaar 2017 tot half 2018 is op beperkte schaal ervaring opgedaan met dit gespecialiseerde jongerenwerk. Jongeren kregen de aandacht waar zij om vragen, waardoor jeugdoverlast is verminderd, de sfeer in de wijk is  verbeterd en jongeren met het oog op de toekomst beter hun best doen op school.

Bijzondere activiteiten
Een bijzondere activiteit van het gespecialiseerd jongerenwerk is het Young Leaders programma. Hierbij worden jongeren getraind in weten wat je talenten zijn en wie je bent, een toekomstplan, samenwerken en presenteren voor een publiek. In ruil daarvoor organiseren zij als positief rolmodel sociale activiteiten in hun eigen wijk. Waardevol zijn verder de meidengroep, waar meisjes en jonge vrouwen onderling bezig zij met hun interesses, en ook de dialoogbijeenkomsten, waarbij buurtbewoners en jongeren onder begeleiding met elkaar in gesprek gaan over soms heftige kwesties.

Contact
Het team jongerenwerkers bestaat uit enkele ervaren parttime professionals.
Ze zijn goed aanspreekbaar op straat  Nadere contactinformatie en het activiteitenprogramma zijn binnenkort te vinden op de websites van gemeente, 
CJG en het jongerenwerk zelf.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook