Jonge meubelmaker dingt mee naar gerenommeerde prijs

Jonge meubelmaker dingt mee naar gerenommeerde prijs

Met zijn examenstuk maakt Madee Doets (21) kans op nominatie om in oktober aanwezig te zijn op de Design Beurs ‘Masterly’ in Den Haag. Zijn stage bij het Rijksmuseum, zijn opleiding aan het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam en zijn creatieve vaardigheden hebben geleid tot een opvallend meubelstuk.

De jonge Edammer kon afgelopen week helaas niet lijfelijk aanwezig zijn bij de eindexpositie van zijn opleiding. Gevolg van een coronageval onder de leerlingen. Daar vond een beurs plaats waar het werk van Madee is gepresenteerd. Virtueel was hij er wel bij en kon op die manier alsnog in contact komen met bezoekers.

Hij haalde zijn inspiratie uit een landschapsschilderij. “Het idee is voortgekomen uit de verschillende gezichtsvlakken.” Door allerlei blokjes op en naast elkaar te plaatsen en te kiezen voor hoeken in plaats van rondingen, ontstond het idee om een bank te ontwerpen, waarvan hij meerdere 3D modellen maakte alvorens hij zijn definitieve ontwerp uitwerkte.

De bank – met weglopende hoeken en gestoffeerd in groen – valt op door het eigenzinnige ontwerp. De adviezen van zijn moeder Hiltje, actief in de modewereld, kwamen hem wat de stoffering betreft goed van pas.

Kortgeleden rondde Madee een stage af in het Rijksmuseum. “Daar heb ik heel veel geleerd. Met name om ruimer te leren denken, vooral wat de vormgeving betreft. Dat heeft me ook geholpen bij dit ontwerp!”

In de herfst hoopt hij te horen of hij bij de drie prijswinnaars zit. Vanuit diverse opleidingen zijn ontwerpen ingezonden. “Het zou heel eervol zijn en een mooie start om voor mezelf te beginnen als meubelmaker en ontwerper.”

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook