Jong strijkensemble speelt Boheemse muziek

Zondag 15 december om 15.00 uur geeft het jonge Vignolle Ensemble een klassiek concert in de Lutherse Kerk in Edam met de titel Bohemian Fantasy. Op de lessenaar staan romantische werken van Boheemse componisten: Twee walsen  van Antonín Dvořák, de Suite voor strijkers  van Leoš Janáček en de Serenade voor strijkers  van de veel minder bekende componist Josef Suk, de latere schoonzoon van Dvořák.

Het jonge strijkersgezelschap Vignolle Ensemble ontstond in 2012 als een projectorkest. Nu, zeven jaar later, is het uitgegroeid tot een volwaardig strijkorkest met een reeks succesvolle concertseries in binnen- en buitenland op zijn naam. Het orkest bestaat uit ambitieuze amateurmusici tussen de 20 en 35 jaar, die naast hun studie of werk een grote passie hebben voor klassieke muziek. Het geheel staat onder leiding van dirigent Eduardus Lee (1987).

Een van de leden van het ensemble is altvioliste Emmely Siebrecht, geboren en getogen Edamse: “Ik heb al vaak met Psallite en dirigent Frans Koning in De Swaen gespeeld. De akoestiek van de kerk is perfect voor strijkorkest en ik speelde al jaren met de gedachte eens een concert te organiseren in ‘mijn’ Edam. Heel leuk dat het nu staat te gebeuren, en dan ook nog met zo’n waanzinnig mooi programma.”

Locatie: De Swaen (Lutherse Kerk), Voorhaven 135, Edam  15 december, 15.00 uur. Entree: € 12/€ 8 (65+, studenten, < 12). Bestel kaarten via www.concert4you.nl of koop een kaartje aan de deur. Kijk voor meer informatie op www.vignolle.nl.  Foto © Eduardus Lee
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook