Jan Willem van der Lee Koninklijk onderscheiden bij afscheid raad

Donderdagnacht heeft CDA-raadslid  Jan Willem van der Lee afscheid genomen van de raad van Edam-Volendam. Van der Lee gaat samen met zijn vrouw een nieuw bestaan opbouwen in Duitsland.

Er waren donderdag lovende woorden voor de man die al 25 jaar actief is voor het CDA. Jarenlang als partijbestuurder van het CDA in de Zeevang en sinds 2006 als raadslid. Daarna werd hij ook raadslid in de nieuwe gemeente Edam-Volendam.

Van der Lee werd toegesproken door burgemeester Sievers, die hem namens de Koning een onderscheiding mocht opspelden als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ook Alfred de Jong en Dirk Dijkshoorn namen het woord. Zij prezen hem om zijn gemoedelijke, relativerende persoonlijkheid en zijn actieve rol in de gemeenschap.

Zelf noemde Van der Lee de realisering van het MFA Oosthuizen als een van zijn hoogtepunten. Ook is hij trots op behoud en renovatie van het schooltje in Beets en is hij blij dat de raad mee ging met zijn voorstel om budget te reserveren voor de kleine dorpskernen. Het zeer recent niet unaniem steunen van een motie over een algeheel kinderpardon noemde hij een dieptepunt. “’Dat daar toch nog verdeeldheid over bestaat vond ik treurig. We hebben het hier over kinderen!”
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook