Jaarvergadering IJsvereniging Edam via zoom

Jaarvergadering IJsvereniging Edam via zoom

De eerste digitale jaarvergadering van IJsvereniging Edam werd afgelopen vrijdagavond gehouden. Twee nieuwe leden zullen het bestuur komen versterken. De plannen voor een landijsbaan aan de Singelweg zijn in de wacht gezet nu de gemeente de vereniging ‘van het kastje naar de muur’ verwijst.

Het belangrijkste agendapunt, een nieuwe ijsbaan op land, werd kort besproken. Het bestuur van de ijsvereniging wil dat de gemeente het proces lostrekt, dit nadat de vereniging uitgewerkte plannen zag stranden tijdens meervoudig ambtelijk overleg. “We willen nog steeds heel graag dat dit gebeurt, maar zijn ontmoedigd geraakt”, vertelt secretaris Jacques Snoek, die dit jaar het stokje overgeeft aan Marlies van Riesen-Duif.

Jacques is heel lang actief geweest. Vanaf 1989 bij het jeugdschaatsen en vanaf 2003 als bestuurslid. Ook Ad Okkerman krijgt een opvolger. Dave Smits neemt zijn functie over. “Daarmee is het bestuur wederom flink verjongd!”

Het jeugdschaatsen floreert in Edam. “Dit jaar hebben maar liefst 130 kinderen geschaatst, 20 meer dan vorig jaar! Voor het eerst in Hoorn. De komende weken volgen nog tal van activiteiten, waaronder rondjes rijden voor het goede doel en de uitreiking (dit jaar via een tijdslot) van de diploma’s en de uitslag van het sponsorbedrag. Dit bedrag is bestemd voor gehandicapte kinderen.

Sponsors zijn heel belangrijk voor de ijsvereniging.  Jacques Snoek: “JE Bouw is onze trouwe hoofdsponsor. Die wil ik graag speciaal bedanken.”
IJsvereniging Edam heeft momenteel 951 leden. Dat aantal zal volgend jaar verder groeien nu de jeugd in steeds grotere getale actief wordt!
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook