Inschrijving woningen Friese Vlaak gestart


Aan de Friese Vlaak worden momenteel 102 appartementen gerealiseerd in nieuwbouwwijk 
De Broeckgouw in Volendam. De woningen zijn bestemd voor mensen vanaf 55 jaar uit de gemeente Edam-Volendam, die verzorgd willen wonen, op de manier die aansluit bij hun persoonlijke wensen en behoeften. 

Het nieuwe woon-zorgcomplex bestaat uit drie gebouwen. Naast het middelste deel, bestemd voor beschermd wonen, kunnen mensen in het rechter- en linkerpand  geheel zelfstandig wonen. Ontstaat er in de toekomst een zorgvraag? Dan kunnen bewoners de gewenste zorg inkopen via De Zorgcirkel. 

Inschrijving mogelijk vanaf 15 juni 
De bouw vordert gestaag. Zoals het nu gaat worden de woningen nog dit jaar opgeleverd. Inschrijven op een woning aan de Friese Vlaak is mogelijk vanaf maandag 15 juni. Op www.friesevlaak.nl vindt u de te nemen stappen. Ook de brochure met alle informatie over de woningen; inclusief de huurprijzen is hier te vinden.

Meer dan alleen wonen
Binnen het woon-zorgcomplex komt ook een wijkontmoetingsruimte. Hier kunnen bewoners elkaar en andere inwoners uit de wijk ontmoeten voor koffie, lunch en gezellige activiteiten. 

Doe maar duurzaam
Het wonen aan de Friese Vlaak ademt duurzaamheid. Het complex is voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen en is uitstekend geïsoleerd. De drie gebouwen zijn natuurlijk gasloos. Wonen in Friese Vlaak is niet alleen comfortabel, maar ook nog eens bijna energieneutraal. 

Vruchtbare samenwerking 
In de gemeente Edam-Volendam is een groeiende behoefte aan geschikte huisvesting voor ouderen. 
Daarom hebben De Vooruitgang en Wooncompagnie de handen ineengeslagen voor een gloednieuw woonzorg-complex aan de Friese Vlaak in nieuwbouwwijk de Broeckgouw. De Zorgcirkel levert hier straks zorg aan wie dat nodig heeft: van lichte ondersteuning tot intensieve zorg. Dit unieke project is tot stand gekomen dankzij een vruchtbare samenwerking tussen de gemeente Edam-Volendam, De Zorgcirkel en de woningcorporaties De Vooruitgang en Wooncompagnie.

BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook