Ingebruikname december 2021

Ingebruikname december 2021


Hoogste punt gymsportcentrum bereikt!De bouw van het gymsportcentrum in de Broeckgouw krijgt steeds meer gestalte. Half oktober al moet het imposante gebouw opgeleverd worden, waarna de inrichting kan beginnen. Voor dit laatste deel is nog wel flink wat geld nodig. Turnvereniging Mauritius hoopt op steun uit het bedrijfsleven.

Joop Veerman is de drijvende kracht achter het plan.

Hij vertelt dat op korte termijn de definitieve naam bekend gemaakt zal worden voor het unieke gebouw. “Het zal in ieder geval zorgen dat het de lading volledig dekt!”

Wind- en waterdicht
De komende weken wordt gewerkt aan het storten van de vloeren en het aanbrengen van het dak. Op het moment dat het wind- en waterdicht is zal gestart worden met de afwerking aan de binnenzijde. 

Veerman is zeer tevreden over het werk en de planning van aannemer Mercuur Bouw. “Alles verloopt prima tot nu toe!”

Sedum dak
Het bijzondere ontwerp zal uiteindelijk deels aangekleed worden met sedum begroeiing. Een systeem zal er bij droogte voor zorgen dat het groene dak niet verdort. 

Sponsors gezocht
Joop Veerman: “Onze grootste zorg nu is dat de financiën voor de inrichting nog niet rond zijn. ”Al met al is 3,5 ton nodig. Uit eigen reserves en de verkoop van de huidige gymstuif is een substantieel bedrag hiervoor gereserveerd. Zo’n € 60.000,- staat nog open.”


Veerman hoopt dat dit bedrag voor de herfst binnen zal komen via fondsen en sponsoring. 

Vanaf oktober zal de omgeving, inclusief parkeervoorziening worden afgerond. Medio december zal – als het mogelijk is – de hal worden geopend. Behalve twee turnverenigingen, is er ook ruimte voor judo en dans. 

BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook