In memoriam Henry Hoogzaad

Als voorzitter van Koninklijk Edams Fanfarecorps is mij gevraagd een in memoriam te schrijven bij het overlijden van Henry Hoogzaad. Als ik de naam van Henry hoor dan zie ik meteen weer een vrolijk fanfarelid met een altijd guitig gezicht die het ogenschijnlijk moeite kostte om, althans met mij, een serieus gesprek te voeren.

Maar bovenal ook een trouw lid, die zich altijd volledig inzette voor onze vereniging. Wanneer Henry eens een keer er niet was, dan was iedereen meteen bezorgd, want dan was er wat aan de hand! Op zulke mensen is een vereniging gebouwd en blijft ze bestaan. Henry heeft zich als sopraansaxofonist altijd voor de volle 100% ingezet en was ook altijd bereid om naast zijn deelname aan het orkest ook op ander manieren de fanfare te ondersteunen.

Jarenlang maakte hij deel uit van de oudpapiercomissie en toen duidelijk werd dat de fanfare in zijn oude vorm niet langer levensvatbaar was heeft hij zich samen met Kees Vroom, Jan Veuger en Arie Witte hard gemaakt voor de ombouw naar een dagorkest wat geleid heeft tot onze huidige samenstelling.

Wanneer wij straks in 2024 ons 150 jarig jubileum hopen te vieren is dat zeker ook te danken aan de jarenlange inzet van Henry. Daarom is het extra wrang dat hij dat niet meer mag meemaken.
Henry bedankt voor al je inzet voor onze vereniging, voor je vriendschap, je optimisme, je support.
Rust in vrede.
Leo Kneppers
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook