In gesprek met Ron Smit uit Edam.

In gesprek met Ron Smit uit Edam.

In gesprek met Ron Smit uit Edam. Hij heeft ruim twintig jaar gewerkt voor het Tropenmuseum maar is sinds 6 jaar zelfstandig uitgever van boeken die vooral de koloniale geschiedenis als onderwerp hebben.
“Ik ben uit liefde voor mijn vriendin van de Veluwe naar Edam gekomen. Wij wonen op de Nieuwehaven. Ons buurtje is feeëriek verlicht door buurman Hans. Het zorgt vooral voor een blije sfeer in deze kersttijd. Ook hebben we een hond. Dit betekent dus dat ik dagelijks met het dier moet lopen, het dwingt je naar buiten te gaan. Weer of geen weer, gaan!  Ik krijg van alles wat ik hier noem echt een gelukkig gevoel. En dan ook nog de verhuizing van mijn uitgeverij van de prachtigste plek in Volendam naar de Voorhaven in Edam, fantastisch!”

Van landelijk naar lokaal
Ron vervolgt: “Met een beetje geluk kan ik de komende vijf jaar hetzelfde leven leiden als nu: gelukkig zijn met vriendin, kind en hond. Zakelijk gezien wil ik nadrukkelijker gaan kiezen welke boeken ik nu echt zélf wil gaan uitgeven. Een opsomming: in november 2021 komt een boek uit bij de tentoonstelling over Fris Aardewerk Edam. Hier gaat het om samenwerking met het Edams Museum.

Voorts staat er een project over de geschiedenis van Edam op de rol. Ron vertelt over de samenwerking met Oud-Edam. De basis is een handgeschreven manuscript uit de 19e eeuw dat door Frans Kuiper is uitgewerkt.

En ten slotte met glimmende ogen: “Ik blijf boeken uitgeven over het Caribisch gebied. En als ik dan ook nog mag blijven reizen, dan heb ik heel veel geluk in mijn leven.”

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook