IJsvereniging Edam zet vol in op landijsbaan Singelweg

IJsvereniging Edam zet vol in op landijsbaan Singelweg

Vorig jaar is het balletje gaan rollen na een bezoek van enkele bestuursleden aan wethouder Runderkamp. Dit jaar kondigt de ijsvereniging het officieel aan: de mogelijke komst van een landijsbaan aan de achterzijde van het parkeerterrein aan de Singelweg. De weg lijkt vrij nu de provincie – onder voorwaarden – heeft ingestemd met de aanleg van een baan.

Al tientallen jaren is bij vorst het water van de Burgemeester Versteeghsingel het officiële domein voor de schaatsvereniging. Daar zijn ook afgelopen zaterdag weer de lampen opgehangen voor de komende winter. Mede als gevolg van de ligging en door de afnemende kou  is de baan echter vaak niet bruikbaar. Zeker niet in kwakkelwinters wanneer er alleen op ondiepe sloten of grachten en opgespoten terreinen geschaatst kan worden.

Nu er door de gemeente plannen worden ontwikkeld om langs de Singelweg een formele parkeervoorziening aan te leggen, heeft het bestuur van IJsvereniging Edam deze ontwikkeling aangegrepen om hier een landijsbaan te realiseren.

Edwin van der Werf, sinds vrijdagavond officieel voorzitter, vertelde in De Singel dat het gemeentebestuur welwillend staat ten opzichte van het idee. Zeker nu de provincie een tijdelijke vergunning wil afgeven. In de praktijk betekent dit dat het terrein, in bezit van de gemeente, niet mag worden afgegraven. Wel mag er een klein dijkje worden aangelegd, maar mogen er geen vaste opstallen worden aangebracht. De ijsvereniging gaat de komende maanden een plan uitwerken waarin gekeken wordt naar onder meer maatvoering, elektriciteit en verlichting, een pompsysteem en de manier waarop een en ander gefinancierd moet gaan worden.

Penningmeester Wilfred Vrind durfde nog geen termijn te noemen. “Daarvoor moet er nog te veel uitgezocht worden. Ook zijn we afhankelijk van de plannen rondom de parkeervoorziening. We gaan in ieder geval snel in gesprek met omliggende ijsverenigingen die een landijsbaan bezitten. En hopen natuurlijk dat het zo snel als mogelijk rond komt.”

Secretaris Jacques Snoek en aftredend bestuurslid Anneke Hoens-Molenaar maakten vrijdag bekend dat het jeugdschaatsen in de lift zit. Dit jaar doen maar liefst 113 kinderen mee. De vereniging zelf heeft momenteel 971 leden. Door de stabiele financiële situatie wordt de contributie (5 euro) opnieuw niet verhoogd.
De ruim 30 aanwezigen hoorden het met genoegen aan. “Hopelijk komt er weer eens een echte winter. Dat blijft het mooiste wat er is!”
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook