IJsvereniging Edam wacht op plannen Singelweg

IJsvereniging Edam wacht op plannen Singelweg

Het bestuur van IJsvereniging Edam ziet op termijn kansen in een landijsbaan bij de beoogde parkeervoorziening aan de Singelweg. Maar tot die tijd is de Balkenhaven de buitenbaan en blijft het hopen op een mooie winter!

Tijdens de jaarvergadering, vorige week vrijdag in de Burghwall, kon teruggekeken worden op een positief jaar. Gelukkig kon er begin maart enkele dagen geschaatst worden. En waren er zelfs jeugdwedstrijden op de buitenbaan. De hoop blijft natuurlijk gevestigd op een langere vorstperiode. Duidelijk is in ieder geval dat het jeugdschaatsen in Alkmaar de motor van de vereniging vormt.

Dit jaar is de opkomst groot met twee volle bussen die elke zaterdagmorgen richting de overdekte ijsbaan vertrekken. De nieuwe bestuursleden die vrijdag gekozen werden, komen hier als vrijwilliger ook uit voort: Simone Spaargaren, Arnoud Rob en Edwin van de Werf. Anneke Molenaar zal voor de duur van een jaar de functie van voorzitter op zich nemen. Na deze interim-periode is het de bedoeling dat Edwin van de Werf deze functie overneemt.

In totaal bestaat het bestuur uit negen personen. Oudgedienden Leo Woudenberg, Wim Oudhuis, Ad Okkerman, Wilfred Vrind en Jacques Snoek completeren de actieve vereniging.

Landijsbaan
Terwijl aan de Balkenhaven de lampen al weer bijna een maand hangen, is er met wethouder Wim Runderkamp overleg gevoerd over een toekomstige landijsbaan. De vereniging ziet kansen in een ijsbaan a la Middelie met een opgespoten baan omgeven door een klein dijkje en voorzien van een clubhuis. De toekomstige parkeervoorziening aan de Singelweg biedt hiervoor mogelijkheden.

Verdriet
Stilgestaan werd er vrijdag bij het overlijden van oud-voorzitter Louis Meerman. De man die mede aan de wieg stond van de vereniging en decennialang zeer actief was. Trots is het bestuur op Merel Conijn, het grote schaatstalent, dat haar eerste slagen maakte via de Edamse IJsvereniging.

Alternatieve Zeevangstocht
Afgelopen weekend werd het jeugdschaatsen afgesloten. Met onder meer een diploma-uitreiking en de inzameling van geld door de jeugdige schaatsers ten behoeve van het Diabetesfonds. Ook is recent de alternatieve Zeevangstocht georganiseerd, samen met de verenigingen uit Oosthuizen, Warder en Middelie. En is enkele weken geleden de alternatieve Elfstedentocht gehouden op de baan in Hoorn. Ook al weer een groot succes!

De kans dat er ooit nog eens een Zeevangstocht op natuurijs komt is volgens secretaris Jacques Snoek uitgesloten. “Te complex als gevolg van de te verwachten drukte…”

Succesvol
Met 964 leden, voldoende vrijwilligers en bestuursleden, het succesvolle jeugdschaatsen en een gezonde financiële huishouding, is er sprake van een toekomstbestendige vereniging. “Met hopelijk weer een echte winter in het verschiet! Mede door de inbreng van veel sponsors blijft het mogelijk om het jeugdschaatsen, de basis van onze vereniging, te blijven ondernemen.”
De vereniging is dan ook blij met hoofdsponsors de Rabobank, JE Bouw en de andere betrokken bedrijven: Accountant de Boer, DuurzaamAan, Nissandealer Schilder, Damplein 9, Boon Edam, Rodenhuis, Van der Valk en La Galera.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook