IJsvereniging Edam, jeugdschaatsen tijdens Corona

IJsvereniging Edam, jeugdschaatsen tijdens Corona

Schaatsen met 130 enthousiaste kinderen tijdens de Corona pandemie
 

Augustus en september 2020 werd de jeugdschaatsafdeling van de IJsvereniging Edam net als alle andere Nederlanders -maar sportverenigingen in het bijzonder- in een onzekere tijd geworpen.

Na de teleurstelling dit voorjaar over de voortgang en ontwikkeling van het project van de nieuwe natuurijsbaan aan de Singelweg in Edam en de houding van de gemeente hierin, begon ook het jeugdschaatsseizoen 2020 op losse schroeven te staan. Het Corona virus was de boosdoener. Gaan we wel of gaan we niet? Door de beperkingen vanuit de KNSB en het RIVM werd het er niet makkelijker op.

Voorzitter Edwin van der Werf: “Wij merkten bij de start van de inschrijving dat er voor het derde jaar op rij alweer meer animo was voor het jeugdschaatsen. Omdat de inschrijvingen dit jaar zo snel gingen moesten wij voortijdig stoppen, het maximumaantal deelnemers was bereikt. Omdat schaatsvereniging Volendam had besloten dit seizoen, in verband met Corona, geen jeugdschaatsen aan te bieden kwamen ook uit Volendam na het sluiten van de inschrijving nog veel aanvragen binnen. Natuurlijk jammer maar, mooi om te zien hoe het jeugdschaatsen leeft in onze gemeente.”

Hoorn
Afgelopen jaar is de ijsvereniging voor het eerst gestart op IJsbaan De West-Fries te Hoorn. Na 30 jaar in Alkmaar te hebben geschaatst hebben reisafstand en meer ijsoppervlakte voor het groter groeiende aantal kinderen deze overstap bepaald.

Laatste les
Afgelopen zaterdag 12 december was de laatste van 11 lessen. Deze dag worden de niveaus van de diploma’s bepaald door het aantal rondjes dat de kinderen schaatsen binnen één lesuur. Tevens is dit rondjesschaatsen gekoppeld aan het inzamelen van geld voor een goeddoel. Het goede doel van dit jaar was de Angelman stichting. Een stichting die ouders informeert en ondersteund van kinderen met het gelijknamige syndroom.

Goed doel
De familie Klein uit Edam heeft een zoontje met dit syndroom, een ziekte die voor het gehele gezin enorm veel impact heeft. Hun wens, voor de inzet van het bij elkaar geschaatste geld, was dan ook een hele mooie. Zij willen een tweetal sleeën aanschaffen voor kinderen met een handicap of beperking. De kinderen kunnen dan op zo’n slee genieten van de schaatsbeleving zoals hun vriendjes of broertjes dat ervaren. 

Speciale slee
In overleg met de schaatsbaan de West-Fries in Hoorn zullen deze sleeën daar worden geplaatst. Ouders van gehandicapte kinderen uit de regio kunnen hier dan gebruik van maken. De schaatsbaan De West-Fries heeft door dit initiatief gemeend eventueel een derde slee aan te zullen schaffen.

Mooi geldbedrag!
IJsvereniging Edam met 130 jeugdschaatsers heeft zo laten zien een lokaal goeddoel te ondersteunen met een mooi geldbedrag. De cheque met een bedrag van €……- kan door de familie Klein aan de Angelman Stichting Nederland worden geschonken.  Tevens worden er twee sleeën aangeschaft voor de gehandicapte kinderen binnen de regio die een heerlijke schaatservaring kunnen gaan beleven.

Een hele mooie afsluiting van het bewogen jeugdschaatsseizoen 2020 van de IJsvereniging Edam. “Wij hebben kunnen laten zien dat in deze bijzondere en voor velen van ons zelfs zware tijd, er door de inzet van enthousiaste vrijwilligers toch heel veel mooie doelen behaald kunnen worden. Een lichtpuntje en voorbeeld voor ons allemaal.”

IJsvereniging Edam wenst al haar leden en sponsoren maar ook alle inwoners van de gemeente een zeer gezond en sportief 2021. “we hopen volgend jaar een ‘normaal’ schaatsseizoen aan te kunnen bieden en een winter met schaatsen op natuurijs.”

  


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook