I Voci zingt op 31 januari in de Nicolaaskerk

Op zondagochtend 31 januari luistert het ensemble I Voci de viering van 10.00 uur op in de Nicolaaskerk te Edam. I Voci (vertaling: De Stemmen) bestaat dan uit drie personen: Juliette Besijn (sopraan), Kathie Hoogewerf (alt) en Kees Schilder (bas-bariton).

I Voci is een nog ‘jong’ ensemble. Het bestaat uit leden met jarenlange muzikale ervaring die onder meer zowel solistisch als in koren hebben gezongen. I Voci maakte eerder indruk tijdens het koorfestival ‘Edam op adem’ en het grachtenconcert in Edam in het kader van 650 jaar Edamse stadsrechten.

Tijdens de mis zal I Voci muziek ten gehore brengen van de middeleeuwen tot en met de 20e eeuw. Onder andere wordt de ‘Mass for three voices’ van William Byrd gezongen (c.1540-1623). De mis is een polyfone compositie. Veel muziek na 1650 heeft als kenmerk dat één stem de melodie heeft. Die stem is de belangrijkste en wordt ondersteund door de andere stemmen of instrument(en).
I Voci voert deze mis a capella uit, dat wil zeggen zonder begeleiding van instrument(en). Dit geldt ook voor diverse andere stukken die ten gehore zullen worden gebracht, zoals het stemmige 'Jesu! Rex Admirabilis' van G.P. da Palestrina (1525-1594), en 'Ubi caritas et amor' in een arrangement van Jacques Berthier (1923-1994). Omdat elke zangpartij door één stem wordt gezongen is het resultaat een transparante uitvoering, waarin elke stem afzonderlijk kan worden gevolgd.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook