Huidige stand 5G in Volendam tot Oosthuizen

Providers adverteren ermee, ongerust burgers klagen erover en gamers smullen ervan. We hebben het over 5G, het snelste mobiele communicatienetwerk dat Nederland kent. Nadat de technologie vorig jaar beschikbaar werd gesteld door providers is de dekking steeds verder uitgebreid. Waar deze dekking in eerste instantie alleen beschikbaar was in de Randstand, kunnen de signalen nu verspreid door Nederland ontvangen worden, ook in het gebied van Volendam tot Oosthuizen.

5G providers
In Nederland zijn er drie providers met een 5G-licentie waar zij grof geld voor hebben betaald. Dat zijn de bekende providers KPN, T-Mobile en Vodafone. Sinds de introductie van 5G hebben deze aanbieders steeds meer zendmasten omgevormd tot 5G-installaties waardoor twee van hen een landelijke dekking hebben bereikt, te weten T-Mobile en Vodafone. Alleen KPN heeft de landelijke dekking nog niet bereikt.

5G in Volendam tot Oosthuizen
Hoewel het 5G-netwerk van de providers is uitgebreid, is het snelle(re) internet nog niet overal beschikbaar. Dat zien we ook terug in het gebied van Volendam tot Oosthuizen, waar T-Mobile en Vodafone inmiddels een volledige dekking hebben, maar KPN niet. “Volendam wordt in het geheel niet gedekt door 5G van KPN”, zegt Nick Berends van internetvergelijker Onbeperkt Internet. “Een vergelijke situatie is overigens in meer plekken van Nederland van toepassing, aangezien KPN in het oosten en noorden van Nederland nog nauwelijks 5G-dekking biedt.”

Wanneer 5G de snelste frequenties kan gebruiken, zal het – in theorie – 100 keer sneller kunnen zijn dan 4G. De verwachting is dat deze fequenties pas volgend jaar beschikbaar zullen komen. Maar tot het zover is blijven de providers werken aan een uitgebreidere dekking van het 5G-netwerk. Bovendien zullen er meer zendmasten nodig zijn om het snellere netwerk te ondersteunen.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook