Horeca Edam-Volendam verder geholpen

Horeca Edam-Volendam verder geholpen

Extra terrasruimte blijft ook na februari mogelijk; VVD wil mooie houten gevelterrassen in de winter mogelijk maken

De Corona-pandemie trekt een zware wissel op heel Nederland.  Voor niemand zijn beperkende maatregelen leuk. Bedrijven moeten er alles aan doen om het hoofd boven water te houden. Eerder dit jaar diende de VVD (ondersteund door Lijst Kras) in de gemeenteraad de bekende motie in over uitbreiding van terrasruimte. Dat hebben burgemeester & wethouders snel opgepakt. Complimenten daarvoor zijn op z’n plaats.  Want het was prachtig te zien dat juist die terrassen van de zomer druk bezet waren. Enige nadeel: de regeling loopt tot februari 2021. De VVD pleit voor een verlenging.

Op een enkele klacht na is de uitbreiding van de terrassen deze zomer goed verlopen. De VVD heeft daarom opnieuw een motie ingediend die het college van burgemeester & wethouders oproept de termijn formeel te verlengen.  Daarnaast heeft de VVD gevraagd of in de winter op de dijk houten vlonderterrassen aan de gevel mogelijk zijn. Dit is een wens van vele horecaondernemers. Ook weer tijdelijk, maar de branche heeft het meer dan moeilijk. Op de loswal in Volendam kun je personeel ’s winters niet over gladde trappen laten lopen, dus leek het de VVD goed om de mogelijkheid van zogenaamde houten winterterrassen aan de gevel tijdelijk te faciliteren.

Ideeën welkom!
Natuurlijk, de horeca is nú dicht, maar wellicht krijgen de maatregelen snel effect zodat de ondernemers er nog iets van kunnen maken.  En als ondernemers in andere branches ook ideeën hebben roept de VVD Edam-Volendam hen op om het college van B&W of de VVD te benaderen.

Frank Zwarthoed: “De reactie van het college op het verzoek van de VVD om de uitbreiding voor ondernemers ook formeel  te verlengen was positief en er wordt dan ook op vertrouwd dat ondernemers daar waar mogelijk -binnen grenzen en coronamaatregelen- worden geholpen. Natuurlijk kunnen wij het omzetverlies en het gebrek aan gezelligheid niet goedmaken, maar alle beetjes helpen.”

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook