Hoe kun je besparen op de zorgverzekering?

Hoe kun je besparen op de zorgverzekering?

Net als veel andere Nederlanders heb jij waarschijnlijk ook te horen gekregen dat jouw zorgpremie in 2021 stijgt. Dit betekent dat je meer gaat betalen voor zorg. Vind je dat de premie voor 2021 te hoog is? Denk dan niet dat je deze prijsstijging maar moet slikken. Nee, want je kunt namelijk betrekkelijk eenvoudig besparen op jouw zorgverzekering. Probleem is alleen dat veel Nederlanders niet precies weten hoe zij dit doen. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou in deze tekst hoe je kunt besparen op de zorgverzekering.

Stap over naar een andere zorgverzekeraar
Hoe kies ik de juiste zorgverzekering? Veel mensen stellen zichzelf deze vraag wanneer zij willen besparen op de zorgverzekering. Dit is niet gek, want je hebt tegenwoordig nogal wat te kiezen op het gebied van zorgverzekeringen. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Dan maak je mogelijk een verkeerde keuze. In dat geval bespaar je niet op de zorgverzekering. Om dit te voorkomen, vergelijk je zorgverzekeringen met elkaar. Gebruik hiervoor een vergelijkingssite. Vul hier in waar jouw verzekering aan moet voldoen en de site zoekt direct uit wat de goedkoopste zorgverzekering is.

Geen aanvullende verzekeringen
Het is niet altijd nodig om over te stappen naar een andere zorgverzekering wanneer jij wilt besparen. Nee, want jij kunt jouw huidige verzekering ook eens kritisch bekijken. Heb je bijvoorbeeld aanvullende verzekeringen, maar maak je hier eigenlijk geen gebruik van? Dan is besparen op de zorgverzekering betrekkelijk eenvoudig. Laat dan één of meerdere aanvullende verzekeringen vallen. Jij betaalt zodoende namelijk minder zorgpremie.

Verhoog je eigen risico
Sommige Nederlanders denken met een vergelijkingssite de goedkoopste zorgverzekering voor 2021 te vinden. Toch kan jouw premie nog aanzienlijk lager uitvallen dan hier wordt weergeven. De meeste sites gaan namelijk uit van het standaard eigen risico van 385 euro. Heb jij nooit zorg nodig? Dan kun je jouw eigen risico verhogen met 100, 200, 300, 400 of 500 euro. Hoe hoger jouw eigen risico, des te lager de zorgpremie uitvalt. Wil je besparen op jouw zorgverzekering? Overweeg dan om jouw vrijwillig eigen risico te verhogen.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook