Hobrede viert burendag voor de deur

Hobrede viert burendag voor de deur

De afgelopen jaren is in Hobrede steeds burendag gevierd, op een centrale plek. Door corona is dat nu niet mogelijk. In Hobrede is een band, die alleen uit inwoners van Hobrede bestaat. Zij hebben het initiatief genomen om burendag dit jaar anders te doen.

Hans Visser (basgitarist en een van de initiatiefnemers) zegt hierover:  “Voor de landelijke burendag is dit jaar het thema ‘Burendag vier je voor je eigen deur’. Daar zijn we verder over na gaan denken en kregen het plan om met onze dorpsband op een boerenkar door het dorp te gaan trekken om zo kleinschalig samenzijn te bevorderen.”

Een van de agrariërs van Hobrede heeft een grote kar ter beschikking gesteld en met zijn tractor de band door het dorp gereden. Hans: “Deze kar was zo groot dat hier ook een bar oppaste, zodat we met de buren een tapbiertje of iets anders konden drinken”. De weersvoorspelling was echter niet gunstig. Er werd vrij koud weer en regen voorspeld. “Dat viel erg mee, ’s middags stonden we in het zonnetje te spelen”.

Onderweg is de kar op zes plekken gestopt, waar steeds een half uurtje gespeeld werd. Daarbij zijn locaties gekozen waarbij de muzikanten en bezoekers ook voldoende afstand van elkaar konden houden en het ook veilig was voor het andere verkeer. Het evenement startte om drie uur en zou tot zes uur ’s avonds duren.

“Het verplaatsen en het uitleggen van stroomkabels kostte wat meer tijd dan we verwacht hadden. Dat was een reden waarom het uitliep” zegt Hans. Er was nog een belangrijkere reden: “Op elke plek waar we stopten kregen we leuke reacties en ook de vraag om nog meer te spelen. Er waren ook mensen die achter de kar aanliepen naar de volgende stop.”

Bij de laatste stop was het inmiddels zeven uur ’s avonds: “Toen ging het qua weer fout want het begon stevig te regenen” zegt Hans, “ ‘Singing in the rain’ staat niet op het programma, maar dat is wel wat we toen maar gedaan hebben.”

“Natuurlijk is dit een leuke manier, maar we hopen allemaal dat het volgend jaar op de een of andere manier mogelijk is om met zijn allen weer op een plek te zitten.”


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook