Historische Trambrug gereviseerd

Historische Trambrug gereviseerd

Zeker drie maanden kan het autoverkeer geen doorgang vinden via de Trambrug bij het Egbert Snijderplein in Edam. De brug is afgelopen week gedemonteerd en wordt opgeknapt en aangepast. Een noodbrug is aangelegd om fietsers en voetgangers te laten oversteken richting busstation en Lingerzijde.

De eerste dagen geeft het nog wat ongemakken. Met name voor automobilisten die via de Lingerzijde hun weg willen vervolgen maar stuiten op het tijdelijk hekwerk. Volgens omwonenden zijn de borden niet duidelijk. “Veel auto’s geen weer terug via de Wijngaardsgracht, waar ze tijdelijk beter eenrichtingsverkeer kunnen instellen. Of zelfs via de vesting, waar helemaal geen auto’s mogen komen.”

Het werk zelf is een flinke klus voor aannemer De Boer & De Groot. De brug uit 1921 krijgt een nieuw aandrijfmechanisme en alle stalen onderdelen worden gecoat. En de landhoofden worden vervangen. Als alles verloopt volgens plan wordt begin april de oude situatie weer hersteld. 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook