Hille Tol (Kuup) stopt na 35 jaar als museumvrijwilliger

Hille Tol (Kuup) stopt na 35 jaar als museumvrijwilliger

De 81-jarige Hille Tol stopt na een lange periode haar vrijwilligerswerk voor het Volendams Museum.

Hille Tol is de langst actieve museumvrijwilliger in het 45 jarig bestaan van het Volendams Museum. Voor de verhuizing naar de Zeestraat in 1991, was zijn al actief in het museum in het oude zusterklooster. Voor haar 35 jaar als museumvrijwilliger werd Hille Tol uit waardering en respect de dik verdiende bronzen veulenpenning met oorkonde verleend.
Door de jaren heen heeft zij alle soorten functies en werkzaamheden als vrijwilliger verricht voor o.a. het Volendams Museum. Van verantwoordelijk hulpbeheerder, topverkoper, leidinggever aan nieuwe vrijwilligers, invaller, museumboeken rondbrenger, baliemedewerker, afwasser, bediener van de wasmachine, museum- en toiletschoonmaker, rondleider, expositie opsteller, jeugdweekmedewerker, Volendammer kleding expert, bontjesstrijker en niet te vergeten een wel bespraakte, humorvolle en vriendelijke gastvrouw voor bezoekers uit alle landen van de wereld. “Een echte ereburger van onze gemeente. Die onderscheiding verdient zij zeker!” Aldus scheidend voorzitter Wim Keizer. 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook