Heuptas zelf maken? Helemaal zo moeilijk niet

Heuptas zelf maken? Helemaal zo moeilijk niet

Breien was in, haken nam het over en vilten is nooit uit de tijd geweest. Inmiddels maken mensen zelfs hun eigen tas. Een heuptas bijvoorbeeld. Hoe dan?

Sommige mensen denken dat een heuptasje louter voor een hondentrainer is. Lachen! Deze mensen vergissen zich goed hoor. Een stijlvolle outfit kan nauwelijks nog zonder een heuptas, fanny pack, belt bag of bom bag. Niks tas voor hondenbrokjes (alhoewel je hem daar natuurlijk wel voor mag gebruiken).

Vele merken bieden deze leuke en superhandig heuptassen aan. Voor zowel mannen als vrouwen. Met name heuptasje dames scoort ook hoog op social media en wat nog leuker is, je vindt steeds meer berichten van fanny packs die door mensen zelf worden gecreëerd. Behalve op Facebook of Pinterest vind je ook op Etsy bijzonder ontworpen fanny packs.

Je hebt er niet veel voor nodig, wél een creatieve geest

Met zo’n uniek exemplaar onderscheid je je van de rest. En mogelijk zet het je aan om ook zelf aan de slag te gaan. Wat je nodig hebt? Niet zo veel. Een goede riem, naald en draad, een schaar of kniptang en iets om gaatjes te maken. Vraagt natuurlijk om een beetje creatieve geest, maar als je iets leuk vindt, lukt het heus.

Wat ook mogelijk is, is het aanschaffen van een vintage exemplaar en deze zo uit elkaar te halen dat je van de oorspronkelijke tas alles af haalt wat je nodig hebt en de rest er zelf bijmaakt. Of je maakt van meerdere tasjes één nieuwe. Ben je altijd uniek en geeft veel voldoening.

Gebruik je kapotte spijkerbroek of dat stukje oude stof

Denk ook aan de inzet van bijvoorbeeld je kapotte jeans, een stukje doorgewinterd leer, of dat stukje stof dat je maar niet weg kunt gooien omdat je het zo mooi vindt, maar waar je eerder niet wist wat ermee te doen. Het kan allemaal worden ingezet.

Soms is het gemakkelijk om het zelf gemaakte tasje aan een bestaande riem vast te maken. Mensen maken ook zelf de riem en creëren een compleet plaatje.

Wel eens een heuptasje van wol gezien? Sommige mensen vilten zelf lappen en naaien daar een heuptasje van. Of ze haken er eentje! Laat je niet weerhouden door wat wel en niet kan. Alles kan! Als jij je creativiteit inzet, heb je voor je het weet een eigen heuptasje waar menigeen met jaloerse blikken naar zal kijken.

En mocht je de tijd er niet voor hebben of eigenlijk niets met creativiteit van doen hebben, dan is het een kwestie van zoeken op internet naar een fanny pack die jou past. Een uniek exemplaar dat door iemand is gecreëerd of een design-tas van een gerenommeerd merk zoals Burkely of RAINS bijvoorbeeld.

Ben je hiermee geïnspireerd? Kijk eens op de genoemde sites en doe daar je voordeel mee.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook