Het REQUIEM van MOZART in de Grote Kerk van Edam

Het REQUIEM van MOZART in de Grote Kerk van Edam

Zaterdagavond 2 november begint om 20.00 uur het concert waar Zang Edam een van de mooiste requiems uit de muziekliteratuur uitvoert, het beroemde Requiem van Mozart.
Geniet van zijn laatste werk waaraan hij kort voor zijn veel te vroege dood was begonnen. Hij stierf voordat hij het had kunnen voltooien en dat zal er zeker aan hebben bijgedragen dat het een emotioneel requiem is geworden. Het is dan ook toepasselijk dat Zang Edam het uitvoert op de avond van Allerzielen.
Als opmaat luistert u voor de pauze naar enkele korte werken van Felix Mendelssohn Bartholdy en het welbekende Air en een koraal van Johann Sebastian Bach gevolgd door het al even bekende Laudate Dominum van Wolfgang Amadeus Mozart. 

Natuurlijk wordt Zang Edam professioneel begeleid en voor de solopartijen staan vier gerenommeerde solisten garant, waarvan twee oude bekenden.
Het geheel staat onder de inspirerende leiding van dirigent Benjamin Bakker.

In de geweldige ambiance van de middeleeuwse Grote Kerk, voor de gelegenheid extra fraai versierd, zal deze muziek volledig tot zijn recht komen. Voor muziekliefhebbers een ‘must’ en voor diegenen die overwegen zelf bij een koor te gaan zingen, is dit natuurlijk een schitterende gelegenheid om te ervaren hoe mooi dat kan zijn.

Kaarten zijn in de voorverkoop t/m 31 oktober à € 27,50 verkrijgbaar via de website www.zangedam.nl, bij koorleden en bij de bekende voorverkoopadressen, in Edam bij Marianne Gorter Schoonheidssalon, Kathelijne’s Trouvailles en VVV Edam, in Volendam bij Boekhandel Jan Cas Sombroek. Voor aanvang in de Grote Kerk  betaalt u €30,-
Wie een donateurskaart koopt voor € 10,- extra steunt Zang Edam en is bovendien verzekerd van een mooie plaats.
Kijkt u ook eens op de website naar de andere mogelijkheden om Zang Edam te steunen.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook