Herontwikkeling Oorgat 6 en 6a

Er liggen plannen klaar om aan het Oorgat 6 en 6a in Edam een zogeheten woonzorgvilla te ontwikkelen die in de plaats moet komen van de huidige bedrijfsgebouwen.

De huidige woning (boerderij) wordt vervangen door een nieuwe vrijstaande woning. Het plan is om op deze locatie dementerende ouderen een thuis te bieden. De kenmerkende beuk die op het terrein staat zal behouden blijven.

De ontwikkelaars Oorgat Ontwikkeling BV en Bouwmeester BV, willen samen met de gemeente onderzoeken of het plan haalbaar is. De komende week gaan de initiatiefnemers in gesprek met omwonenden via een digitale meeting. Architectenbureau Ruben Wennekers uit Oosthuizen is ingeschakeld om het plan uit te tekenen.

Herbenoeming Welstandcommissie
Donderdag 22 april wordt formeel aan de gemeenteraad voorgelegd Hans Boonstra te herbenoemen als monumentendeskundige van de Welstand - en Monumentencommissie Edam-Volendam vanaf 1 juni 2021 tot 1 juni 2024. Ook wordt voorgesteld Peter de Vries te herbenoemen als burgerlid van de Welstand -en Monumentencommissie Edam-Volendam vanaf 1 juni 2021 tot 1 juni 2024. En datzelfde geldt voor Mark Ravesloot. Voorgesteld wordt laatstgenoemde te herbenoemen als vervangend burgerlid van de Welstand -en Monumentencommissie Edam.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook