Herinrichting Joods monument als mooie entree Oorgat


De gemeentelijke inspanningen om voor 4 mei zowel de Joodse begraafplaats als het tegenover gelegen herdenkingsmonument ‘De Tochtgenoten’ op te knappen is meer dan geslaagd! Binnenkort zal alleen de gedenksteen ter nagedachtenis aan de Edams Duits-Joodse slachtoffers van de naziterreur verplaatst worden van de begraafplaats naar de nieuw ingerichte herdenkingsplek.Met het aanbrengen van beukhaag en twee bankjes, het aanbrengen van nieuwe bestrating en het weghalen van tal van ontsierende verkeers- en verwijzingsborden, is de entree van het Oorgat enorm verbeterd. Achter de begraafplaats komen in het najaar nog diverse geleide bomen. Ook komt er een nieuwe toegangspoort.
 
Inmiddels vinden passanten dagelijks de bankjes als rust- en mijmerpunt. Hoewel de herdenking dit jaar niet door gaat, zal er op zeer kleinschalige wijze op 4 en 5 mei stil gestaan worden bij het onmeetbare leed dat in de Tweede Wereldoorlog de joden is aangedaan.


BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook