Heel Don Bosco College bakt!

Heel Don Bosco College bakt!

Donderdagochtend om klokslag half 8 liep de professionele keuken van het Don Bosco College vol. Docenten van het Don Bosco College hebben besloten om tijdens de onderwijsstaking hun handen uit de mouwen te steken door tompouces te bakken voor verzorgingshuizen in Monnickendam, Volendam, Edam en Oosthuizen. De onderwijsstaking op 30 en 31 januari is georganiseerd om aandacht te vragen voor de te hoge werkdruk in het onderwijs.  Omdat binnen het Don Bosco College veel van de vmbo-leerlingen met de beroepsprofielen  Zorg & Welzijn en Horeca, Bakkerij & Recreatie na hun studie werk vinden in verzorgingshuizen, is er contact gezocht met een sector waarin eveneens sprake is van hoge werkdruk.
Een kleine 400 tompouces is in de loop van donderdagochtend gemaakt door een enthousiaste groep docenten onder leiding van Nico van Diepen en docente Inge Bakker. Nico is ook wel bekend van ´Heel Holland Bakt´ (seizoen 2017/2018) en tevens onderwijsassistent op het Don Bosco College. De rector en afdelingsleiders hebben het gebak naar bewoners en personeel van Swaensborch te Monnickendam, de Meermin te Edam, de Gouwzee en St. Nicolaashof te Volendam en de Notaris te Oosthuizen gebracht.

De Notaris
Bij De Notaris in Oosthuizen heeft een groep docenten samen met initiatiefnemer Jaap Braakman een leuke ochtend doorgebracht met de bewoners. Er werd gezellig gekletst, samen gezongen en bewoners mochten knuffelen met de (blindengeleide)hond van Nancy Sier, die werkzaam is op het decanaat van het DBC en woonachtig in Oosthuizen.

‘Wat een leuk initiatief’
Door personeel en bewoners van de verzorgingshuizen is enthousiast gereageerd op deze spontane actie. Er is een groot gebrek aan geschoold personeel en vele leerlingen uit de beroepsprofielen Zorg & Welzijn en Horeca, Bakkerij & Recreatie lopen al geregeld stage in deze huizen om hen te interesseren voor deze beroepssector. Door de krapte op de arbeidsmarkt is er niet alleen een schreeuwend gebrek aan personeel binnen het onderwijs, maar ook in de technische sector, de zorg en de horeca. De docenten techniek en ICT van het DBC te Volendam hebben ook hun steentje bijgedragen en verleenden die dagen assistentie aan de technische diensten van de huizen. 

 

Docente Nicole Kroon giet glazuur op de tompouces


BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook