Harmonie zet door met intieme activiteiten

Harmonie zet door met intieme activiteiten

De Harmonie programmeert ontspannen door met wat kleinere concerten en activiteiten.
Het eetcafé heeft naast de woensdag (sliptong) ook de donderdag als dag gekozen en samen met de vrijdag is een driedaagse culinaire sfeeravond in het hotel-café ontstaan.

“Voor de mosselen-avond kiezen wee dan in de komende periode voor de tweede zaterdag van de maand , dus komende zaterdag 12 september kan je reserveren en een biefstuk of saté kan ook ” meldt de Harmonie.

Red Cherry Moon
De oproep aan vrienden muzikanten om voor niet al te hoge gage te komen spelen heeft al veel mooie lokale acts opgeleverd en komende zondag de 13e september  kom John Balm, vaste bezoeker van de songwriters avonden, een concert geven. Onder de naam Red Cherry Moon kom hij met zijn Americana duo.  Ze spelen eigen werk aangevuld met covers Americana en  folk van o.a. Richard Thompson en John Gorka.
Zondag 13 september 19.00 uur. Vrij toegang , graag reserveren.

Kees Dusink speelt Peter Green
Het weekeind van 19 en 20 september ziet de Harmonie met enthousiasme tegemoet met twee mooie muzikale acts. Zaterdag de 19e september komt Kees Dusink ( o.a. Twelve Bar Blues Band) een ode brengen aan Peter Green en zondag de 20e september komt de Edamse Band Art Rose met een klein aantal muzikanten nummers presenteren van hun onlangs uitgebrachte LP.
Over Kees Dusink: Het is allang geen geheim meer dat het bestuderen van Peter Green's  gitaarspel inmiddels Kees Dusink zijn levenswerk is geworden. Green was gitarist/zanger/componist bij de blues formatie Fleetwood Mac en bereikte daarmee in de jaren 60 en begin jaren 70 internationaal grote
successen.
Zaterdag 19 september 20.00 uur. Kaarten www.harmonie-edam.nl

Art Rose
De Edamse band ‘Art Rose’ heeft onlangs haar tweede plaat ‘Discovering Abilities’ uitgebracht  Peter Bakker en Steef Reilingh (beiden 72) zijn hiervan de initiatiefnemers. Beide albums hebben een Volendams tintje. Ze zijn namelijk opgenomen bij Studio Arnold Mühren.

Verder werkten Frank Keijzer (toetsen) en Laurie Akkerman (zang) mee. Ook voor de Edamse zangeres Yolanda Hulscher was ook  een belangrijke rol weggelegd.  Was de band bij het eerste album nog voornamelijk geïnspireerd door blues- en jazzinvloeden, het nieuwe is veelzijdiger. Peter en Steef denken dat het werk bij muziekliefhebbers  in Edam dan ook zeker in de smaak zal vallen.

Ze hebben er al een langdurig muzikaal leven opzitten. De Edammer gitaristen speelden in het verleden veelvuldig door het hele land. Steef was bijvoorbeeld actief in Left Side en speelt naast Art Rose met Specs Hildebrand. Peter kende hem al langere tijd en koesterde het idee om muziek te gaan opnemen. “Ik wilde graag iets tastbaars hebben. Gelukkig wilde Steef dit ook”, vertelt Peter.
Met een kleine bezetting komt de band nummers van de plaat spelen.
Zondag 20 september 19.00 uur. Vrij toegang. Reserveren noodzakelijk
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook