Harmonie weer muzikaal het oude jaar uit en nieuwe jaar in

Café de Harmonie gaat ook 2009 weer met veel live muziek afronden.
Op dinsdag 22 december brengt het zangkoor de Stembent een kerstgroet aan de buurtbewoners en andere belangstellenden door voor de deur van de Harmonie een lange set van internationale kerstsongs te zingen. Er is glühwein en twee vuurkorven aan de waterkant verhogen de kerstsfeer. Het koor wordt begeleid door een accordeonist. Dan nadat op vrijdag de 25e (Eerste Kerstdag) de bezoekers hun eigen kerstmaaltijd hebben genoten (opgeven hiervoor kan bij de Harmonie) komt op zondag 27 december Bjorn van Rozen naar de Harmonie. Speciaal voor levensgenieters en ander gespuis!

Bjorns nummers worden steevast voorafgegaan door een verhaal. Over de plekken waar hij iets achter heeft gelaten, en die iets bij hem achterlieten of over de briefwisseling tussen Vincent van Gogh en zijn broer Theo. Het zijn persoonlijke anekdotes, die passen bij de mooie liedjes. Bjorns muziek doet erg denken aan Bram Vermeulen. Bjorn van Rozen zingt Nederlandstalig repertoire met een sterk gevoel voor blues. Inspiratiebronnen zijn o.a. Jacques Brel, Tom Waits, Jerry Lee Lewis en Bruce Springsteen. De muziek wordt behalve door een goede performance vooral gekenmerkt door het uitbundige samenspel van de vijf muzikanten die hem begeleiden.
De toegang voor dit concert is vrij en de aanvang is 17.00 uur.
 

Oudejaarsavond gaat het muziekcafé om 23.00 uur open. Op het podium staat dan de geluidsinstallatie. Siem Kees Slegt verwacht een groot aantal gastmuzikanten voor de nachtsessie die om 0.30 uur begint.
 

Het nieuwe jaar wordt op 1 januari om 20.00 geopend met de sympathieke country rock & roll band van Frans Pelk en zijn muzikale vrienden De Gringo’s.
The Gringos uit Volendam wisten al aardig hoe ze een feestje moesten maken, maar sinds hun pianist geregeld de accordeon ter hand neemt, zetten ze elke tent finaal op zijn kop. Het genre van The Gringos laat zich het best omschrijven als Amerikaanse feestmuziek
 

Zondag 3 januari wordt de draad van de wekelijkse zondagconcerten weer opgepakt met een optreden van de Purmerendse Ska Band: Ska gitaar. Zoals elke zondag om 17.00 uur met na afloop een sessie van bezoekers.

De Bedoening
Onder de naam de Bedoening komt dit Edams project op donderdag 7 januari met een geheel nieuw concept, een muziektheaterprogramma. Ze presenteren op deze donderdag de première van hun programma 'DE KAPSTOK'. Hierin worden veel van hun eigen nummers via verhalen met elkaar verbonden, waarin de Amsterdamse jeugd van Joop Blok en de liefde centraal staan.
De entree voor dit programma is vijf euro en de aanvang is om 21.00 uur.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook