Groen om de hoek. Bloemen In de wei - Advertorial

Groen om de hoek. Bloemen In de wei - Advertorial

Wandelend vanuit Purmerend richting Middelie struikelde ik opeens over pinksterbloemen. Eerst bij de autosloop en nogmaals bij het oude station van Kwadijk. Als kind vond ik ze al zo mooi. In het gras liggen en naar ze kijken en verder niks. Jarenlang zag ik er af en toe een heel alleen in het gras staan maar nu dus weer eens een boel samen. Zo fijn!

Zulke bloemen plaats je over het algemeen als ontwerper niet in je beplantingsplan. Maar veel mensen willen toch best een bloemenweitje in hun tuin. Het kan ook een heel praktische oplossing zijn van tijdelijke aard. Zaai een- en tweejarigen op de plek waar je ooit een terras wilt, maar waarvoor je nu nog geen geld hebt zoals een klant van mij gaat doen. Koop wel bloemenmengsels die voor die plek geschikt zijn, zo voorkom je teleurstellingen. Én bereid de grond goed voor.

Een stukje verder op mijn wandeling zag ik dan weer iets waar ik in een stad/dorp al zo van gruw maar midden tussen de weilanden vind ik het helemaal een doorn in het oog. Nieuwe huizen met een grindvlakte er voor. Is daar dan niemand met wat fantasie geweest die er iets van kon maken. Het enige positieve dat ik kan bedenken is dat grind wel waterdoorlatend is. Maar verder zo saai!
Als je het zelf niet kan huur dan iemand in. Laat los en loop verder zei ik tegen mij zelf.

Om de hoek aan het begin van de oude spoordijk ging ik even zitten waar eerst nog een fazant aan het rommelen was. Lekker in het gras met wat plantjes die het als bodembedekker goed zouden doen in de tuin. Een paar meegenomen om even op te zoeken wat het is. Er bestaat vast een tuinvariant van.
Alles ín de tuin komt tenslotte van oorsprong van buiten de tuin.

Tabita Blok is tuinontwerpster en hovenier. Eerder ook beeldend kunstenaar. Bovenmatig geïnteresseerd in planten. Ze geeft graag advies. www.detuinenvanblok.nl
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook