Grachten Edam eenrichtingsverkeer

Grachten Edam eenrichtingsverkeer

Het is voor bewoners en passanten nog even wennen, maar afgelopen week zijn de borden geplaatst waarmee de belangrijkste grachten van Edams centrum veranderen in eenrichtingsverkeer. Een onderwerp dat al in de jaren zeventig op de spreekwoordelijke agenda werd geplaatst door bewoners, wordt realiteit.

Maar niet alle bewoners zijn even blij. Mensen woonachtig op de uiteinden moeten meer meters maken via andere grachten om huiswaarts te keren. Of rijden alsnog tegen het verkeer in om de auto vervolgens snel te keren…

“Wat me opvalt is dat het wel al rustiger is geworden hier in de straat”, vertelt een bewoonster van de Voorhaven donkere kant. “Ik hoop alleen niet dat het nu een racebaan wordt.”
De gemeente heeft gemeld dat in 2021 gestart wordt met verkeersremmende maatregelen, deels bedoeld om meer ruimte te geven aan fietsers en wandelaars.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook