Gespecialiseerd duikbedrijf rond klus bij Kettingbrug af

Gespecialiseerd duikbedrijf rond klus bij Kettingbrug af

Het was een tijdrovende klus: het herstel van de kademuur nabij de Edamse Kettingbrug. De stenen muur was in matige staat en diende gerenoveerd te worden. Afgelopen donderdag werd de klus na ruim een maand afgerond.

De gemeente Edam-Volendam had dit najaar opdracht gegeven aan Duikbedrijf Nederland (Staphorst) om dit specialistische werk uit te voeren. Gelukkig bleek de houten fundering nog goed, maar veel van het voegwerk moest onder water plaats vinden, een inspannend werkje.

Schade door wortels
Vanaf drijvende lichtgewicht pontons werd gewerkt aan het herstel van de zichtbare delen. Mede door wortels van planten en bomen en als gevolg van de vochtige omgeving was er forse schade ontstaan aan de muur. Deze wortels zijn verwijderd. Hierna werden de voegen rond de basaltkeien losgehakt en de keien opnieuw ingemetseld. “Voor ons zijn dit leuke klussen”, meldt een van de medewerkers. “Je werkt aan herstel van een historische omgeving en dat geeft voldoening.”

Fris resultaat
Het resultaat laat een frisse kademuur zien die weer decennialang mee kan.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook