Gemoedelijke draaikermis


Gemoedelijke draaikermis


Als een wonder is op en rond het Marinapark in korte tijd een forse kermis opgebouwd. Woensdag opende het terrein om maandag weer te sluiten. Voor de aanwezige kermisexploitanten een zegen en voor de liefhebbers een feestje. 

De eigenaresse van de suikerspinkraam die ook nog een spookhuis bestiert vertelt dat het haar eerste kermis is sinds het uitbreken van corona. “We zijn echt heel erg blij om hier weer te staan. Al blijft het een rommelige tijd omdat in de ene stad de kermis wel doorgaat terwijl het elders weer wordt gecanceld.” 

Het evenement was perfect georganiseerd met op alle punten beveiliging en voldoende ruimte. Toch is kermis in het dorp zelf sfeervoller. Na enkele rondjes op de twee gecreëerde terreinen lijkt het bezoek meer op een uitstapje naar een pretpark dan met hart en ziel kermis vieren. Al lopen en her en der groepjes verklede en geschminkte jongeren rond: de massa’s mensen in het centrum van Volendam en het geluid uit de vele kroegen geven toch iets extra’s, wat op het afgesloten Marinapark niet na te bootsen is. 

Al blijft het doorkijkje op het Markermeer bijzonder. “Dit is een goed alternatief voor dit bijzondere jaar en prachtig voor de jeugd. Maar volgend jaar weer op de vertrouwde plek”, vat een ouder echtpaar het diepliggende kermisgevoel van Volendam samen.


BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook