Gemeentewapen Kwadijk vindt plaatsje tussen kerkgangers

Gemeentewapen Kwadijk vindt plaatsje tussen kerkgangers

Het gemeentewapen van Kwadijk is weer ‘thuis’. Nadat het lintdorp, samen met de overige voormalige dorpen van de gemeente Zeevang in 2016 was gefuseerd met grote broer Edam-Volendam, bleef het gemeentewapen nog een poosje hangen in het voormalige raadshuis in Oosthuizen.

Nadat het wapen begin dit jaar door burgemeester Lieke Sievers was overhandigd aan Dineke te Bos en de onlangs overleden Kees Rinia van de Dorpsraad moest er alleen nog een mooi plaatsje worden gevonden.

Na ampel beraad was er eigenlijk maar één plaats mogelijk: het eeuwenoude kerkje van Kwadijk. De feestelijke overhandiging zou eigenlijk tijdens de jaarvergadering van de Dorpsraad plaatsvinden, maar die ging door de coronamaatregelen dit jaar niet door. 

In overleg met beheerder Frans Visser werd er echter toch een plaatsje gevonden in het kerkje waarvan in 1835 de eerste steen werd gelegd. In het prachtige kerkje dat een uit de 17e eeuw daterende preekstoel, koperen boog en lezenaars heeft, worden nu niet alleen kerkdiensten maar ook concerten, exposities en trouwerijen gehouden.

Op de foto: v.l.n.r. Dineke te Bos, Frans Visser en Pieter Commandeur.


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook