Gemeentelijke lening voor Oude School Warder

De gemeente is akkoord gegaan met het verstrekken van een lening van vierhonderdduizend euro aan Stichting Cultureel Erfgoed Warder. Die beheert het dorpshuis annex restaurant De Oude School.

De stichting had al een lening uitstaan tegen vier procent rente. Deze lening wordt nu veel goedkoper overgenomen door de gemeente. Die rekent in dit geval slechts 1,5 procent rente. Een twintigtal particulieren uit het dorp staan (en stonden) garant voor de financiering.

De voormalige school herbergt naast een restaurant ook een kinderdagverblijf en verenigingsgebouw.  Ondanks deze activiteiten is de begroting net niet kostendekkend. Jaarlijks is er een tekort van zo’n 5.000 euro. 
De nieuw afgesloten lening kost de gemeente niets maar levert de stichting zo’n tienduizend euro voordeel op. Hiermee is de toekomst van het gebouw voor vele jaren gegarandeerd.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook