Gemeentebestuur wil politiebureau Volendam opkopen voor brandweer

Het gemeentebestuur vraagt steun van de raad om voor een bedrag van € 700.000,-  het huidige politiebureau aan De Deimpt in Volendam aan te schaffen. Hier moet een gezamenlijke brandweerpost komen voor de korpsen van Volendam en Edam.

Hoewel de Edamse brandweer enkele maanden terug aangaf niets te zien in het idee, zet het gemeentebestuur toch door. Inmiddels is onderzoek gedaan naar de totale kosten die met deze verhuizing gemoeid zijn. Die worden geraamd op 1,7 miljoen euro. Daarnaast wil de gemeente onderzoeken om een en ander kan worden uitgevoerd in het kader van een stukje gebieds(her)ontwikkeling rond De Deimpt. Bij deze optie is verkoop aan een ontwikkelende vastgoedpartij en langdurige huurafspraken mogelijk.

Bij Brandweer Edam was het nieuws officieel nog niet bekend. “Wij kregen het pas afgelopen donderdag mee. Bij de voorlichtende bijeenkomst in de raad. Het korps zal verder moeten kijken hoe hier mee om te gaan,” vertelt een vrijwilliger die niet met naam in de krant wil.

Korps Edam heeft al eerder aangegeven de locatie niet geschikt te vinden. “Dat hebben we in een Visiedocument aangegeven. En ook in een brief aan de raadsleden. Het is aan hun om te kijken hoe ze hier mee om gaan.” De vrijwilligers van brandweer Edam vinden de afstand tussen de beoogde kazerne en de plek waar zij vandaan (werk/huis) moeten komen te ver. “Het belangrijkste is dat wij dan overdag niet meer op tijd kunnen zijn bij een melding.”
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook