Gemeentebestuur maakt werk van eenrichtingsverkeer in Edam

Gemeentebestuur maakt werk van eenrichtingsverkeer in Edam

1 september nieuwe rijrichting van start; fysieke maatregelen in 2021

Al per 1 september aanstaande zal het verkeer over zowel de Nieuwe-, Achter- als Voorhaven nog maar via één kant toegankelijk worden. De wens van een grote meerderheid omwonenden en bewoners krijgt hiermee gehoor. Fysieke aanpassingen om de fietser en wandelaar meer ruimte te geven volgen in 2021. Ook de Burgemeester Versteeghsingel zal vanaf genoemde datum nog maar van één kant benaderbaar zijn.

In reactie op gemeentelijke publicaties richting betrokkenen zijn 35 ‘zienswijzen’ binnengekomen. De gemeente meldt dat 30 hiervan positief waren en vijf negatief. “De grootste reden van de negatieve reacties ging over het feit dat er geen noodzaak is voor het instellen van eenrichtingsverkeer.”

De Versteeghsingel heeft sinds de komst van een nieuwe woonwijk aan de Keetzijde meer verkeer te verwerken gekregen. “Bewoners van de Burg. Versteeghsingel hebben naar aanleiding van dit onderzoek aangegeven dat de straat niet is ingericht om dit verkeer veilig af te wikkelen en hebben verzocht om eenrichtingsverkeer in te stellen zodat het veiliger wordt voor met name fietsers en ook de leefbaarheid niet afneemt.”

De rijrichting zal vanaf 1 september lopen vanaf de kruising William Pontstraat richting de kruising met de Broeckgouwstraat. Dit is mede ingegeven omdat veel verkeer van buiten de stad een weg zoekt richting de sportvelden. Het verkeer zal aan de andere zijde via de Broeckgouwstraat en Zuidpolderlaan worden omgeleid. Deze wegen zijn geasfalteerd en volgens de gemeente geschikt om het verkeer verder om te leiden. 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook