Gemeente onderneemt geen actie na aanrijding

Gemeente onderneemt geen actie na aanrijding

De kruising nabij verzorgingstehuis De Meermin zal niet worden aangepast. Ook niet nu recent twee jonge vrouwen zijn aangereden op het zebrapad door een automobilist.

Wethouder Runderkamp meldt dat het verkeersplan is vastgesteld na een participatietraject en dat genoemde kruising niet op de nominatie staat om te worden aangepast. Volgens de wethouder tonen berekeningen aan dat na aanleg en ingebruikname van de 3e ontsluitingsweg tussen Edam en Volendam de hoeveelheid verkeersbewegingen op dit deel van de Dijkgraaf Poschlaan – Singelweg zal halveren. De weg moet over twee tot drie jaar gereed zijn.

Twee weken geleden vond een verkeersongeval plaats bij het stoplicht ter hoogte van het Wijkgebouw in Edam. Twee meisjes werden op het zebrapad aangereden door een auto. Die kwam vanaf de Singelweg. Een automobilist vanuit Volendam stopte wel voor de meisjes die vanuit het parkje aan de vestingzijde kwamen aanlopen. Zij werden geschept door de doorrijdende auto die vanaf de kant van het busstation kwam aanrijden.
De slachtoffers zijn er met schaafwonden vanaf gekomen.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook