Gemeente koopt grond voor brandweerkazerne Kwadijk

De gemeenteraad heeft ingestemd met de aankoop van bedrijfsgrond ten behoeve van een toekomstige nieuwe brandweerkazerne in Kwadijk.

Hoewel enkele bewoners grote vraagtekens zetten bij de gang van zaken – zij werden pas op het allerlaatste gewezen op de plannen – zag vorige week donderdag iedereen wel het belang van de grondaankoop in. “De beste locatie”, zo werd de aankoop van Kwadijk 139a omschreven.

Wethouder Runderkamp gaf aan dat hij direct na de aankoop in gesprek gaat met betrokkenen, waaronder de verontruste buren. Ook zal bekeken worden of er in de toekomst een multifunctioneel pand moet komen. Een meerderheid in de raad lijkt hier niet al te veel voor te voelen.

Vanuit de raad kwamen er vragen over de hoogte van het aankoopbedrag (240.000 euro). Of de grond het wel waard is, werd aan de wethouder gevraagd. Die vertelde dat de grond getaxeerd was. Hij ziet het als een strategische aankoop, waar ook andere partijen interesse in hebben. Een andere locatie is er niet, aldus Runderkamp.

De huidige voorziening voldoet al lang niet meer. De planning is om na de grondaankoop voor eind 2019 een ontwerp vast te stellen, waarna medio 2020 gestart kan worden met de bouw. De verwachting is dat dan medio 2021 de post in gebruik kan worden genomen.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook