Geld voor verduurzaming bedrijven


De gemeenteraad heeft steun gegeven aan een voorstel om een geldbedrag van € 900.000,- beschikbaar te stellen voor een regionaal fonds dat de transitie naar een duurzame economie voor het bedrijfsleven mogelijk moet maken. Zorgen waren er vooral over mogelijke bureaucratie en de verdeling van de exploitatie. Maar een lokaal alternatief is er niet.

Dat gaf ook wethouder economische zaken Hans Schütt aan. “We hebben de expertise niet in huis om dit te faciliteren en te ondersteunen.” Het geld gaat in een grote pot, waar regionale en lokale bedrijven een beroep op kunnen doen. 

Of het geld ook zo veel mogelijk besteed gaat worden aan verduurzaming is zowel doel als  inzet. Maar scepsis was er ook. “Op hoop van zegen dan maar”, aldus Jan Jaap Surie (VVD). 
Een groot risico is het vooralsnog niet. In het slechtste geval kost het de gemeente 15% van de inleg. “En de gemeente houdt de regie op de middelen.” Maar ook de wethouder kan niet in de toekomst kijken. “Hoe dit fonds zich op de lange termijn ontwikkelt… Kijkende naar de Stadsregio weten we een beetje hoe dit werkt…”, doelend op de bureaucratische en logge bestuurslaag die gecreëerd is. Maar zonder lokale expertise is er geen andere optie, was de gedeelde conclusie.


BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook