Geertje Smit: Bijeenkomsten Leven vanuit het Hart

Geertje Smit: Bijeenkomsten Leven vanuit het Hart

Geinspireerd op ‘Een Cursus in Wonderen’

Ieder mens is op zoek naar geluk. We denken dat we gelukkiger zouden zijn als we meer succes hadden, minder angstig waren of een andere partner zouden hebben. We streven naar een leven zonder problemen, waarin we er goed uit blijven zien en al onze geliefden gezond en happy blijven. En zelfs in perioden waarin alles relatief lekker gaat, blijven we zoeken naar ‘iets anders’, ‘iets meer’, al is het maar in de vorm van het twintigste sjaaltje of het tiende paar sneakers. 

Deze zoektocht naar méér vloeit voort uit het gevoel van tekort dat we allemaal van binnen voelen. Het is de menselijke conditie: we hebben het gevoel afgescheiden te zijn van elkaar en zijn volledig geïdentificeerd met onze gedachten en problemen. Het lijkt alsof er altijd iets ontbreekt. Met name in relaties komt dat pijnlijk aan het licht: de ander moet ons iets geven, want we voelen ons niet compleet.

Zo lang de zoektocht iets op lijkt te leveren, blijven we maar doorgaan. Maar uiteindelijk gaan we zien dat de zoektocht nooit tot een duurzaam gevoel van vrede leidt. Wat we ook doen om een duurzaam gevoel van ‘okay’ zijn te bereiken: het lukt eigenlijk nooit. De vermoeidheid die vervolgens intreedt is heel constructief. Uiteindelijk dient deze vermoeidheid om tot het besef te komen dat niets buiten onszelf ons gelukkig maakt. De andere partner maakt ons maar tijdelijk blij (en ook vaak boos) en het succes dat we hebben, vult het gat dat we van binnen voelen niet op. Geluk is niet iets wat je kunt bereiken. Het is wat je bént, als je stopt met zoeken buiten jezelf.

Leven vanuit het Hart betekent dat je op een liefdevolle manier naar je eigen menselijkheid en die van anderen leert kijken. Dat je het leven niet langer gebruikt om gelukkig te worden, maar als een ervaringsweg die via pijnlijke gebeurtenissen leidt tot het besef dat je altijd al compleet geweest bent. Het is in essentie heel eenvoudig, maar vanuit menselijk oogpunt lijkt het niet gemakkelijk. En daarom is het fijn om samen te komen om dat nieuwe gedachtengoed te oefenen.

De bijeenkomsten worden geleid door Geertje Smit, die vanuit haar praktijk in Oosthuizen begeleiding biedt bij transformatieprocessen – onder andere via een proces dat je channeling noemt. Ze werkt met het gedachtengoed van Een Cursus in Wonderen, waarbij vergeving centraal staat, en biedt praktische ondersteuning bij het leren luisteren naar je Hart.

Als je wilt weten of het iets voor je is, meld je dan via geertjesmit@hotmail.com aan voor de gratis introductieavond op dinsdag 5 november, van 19.30 tot 21.00 uur in De Vermaning aan het Jan Nieuwenhuijzenplein 6 in Edam. De bijeenkomsten vinden vervolgens tweewekelijks op dinsdagavond plaats op dezelfde tijd en locatie. Bijdrage: € 15 per keer. Kijk voor meer informatie op www.geertjesmit.nl.


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook